Terug

KCVO speelt 2-2 gelijk tegen sportclub Brummen

Naast de terugkeer van Sander Jansen van der Sligte op het doel, had trainer Remon van Schoonhoven vandaag geen wijzigingen doorgevoerd aan de basis waarmee KCVO sportclub Brummen moest gaan bestrijden.
KCVO kwam vandaag goed uit de startblokken. Direct vanaf de eerste minuut was KCVO fanatiek. In de 6e minuut creeerde KCVO de eerste kans, een mooie combinatie tussen Edwin Stegenman en Dahley Oortwijn eindigde helaas voor KCVO met een kopbal die door de keeper van Brummen vrij eenvoudig gepareerd kon worden.
Twee minuten later ontstond er weer een kans voor KCVO. Mooi combinatie voetbal waarbij Rick Beekman, Daniel Hulleman, Edwin Stegeman en Dahley Oortwijn betrokken waren resulteerde uiteindelijk in een slap schot op goal. Op deze manier werd de keeper van Brummen lekker ingespeeld en kreeg hij steeds meer uitstraling dat er vandaag rondom het doel van Brummen niet veel ging gebeuren. Na een kwartier spelen ging de wedstrijd gelijk op. Het spel golfde heen en weer en het getoonde spel werd gekenmerkt doordat beide elftallen slordig met de bal omgingen. Ondanks dat was het voor de toeschouwers een leuke en sportieve wedstrijd om naar te kijken die uitstekend werd geleid door de heer Dordievski.
In de laatste 20 minuten van de eerste helft voerde KCVO de druk op richting doel van Brummen. Door KCVO werd er mooi combinatievoetbal getoond maar deze combinaties brachten geen verandering in de stand van dat moment.
Rondom de 33ste minuut kreeg Brummen meer vat op de wedstrijd en creeerden ze een paar mogelijkheden maar ook zij wisten dit niet in doelpunten uit te drukken. In de laatste 10 minuten van de 1e helft van de wedstrijd nam KCVO het initiatief weer over. Een mooie uitbraak van Sam van Dongen en Dahley Oortwijn zorgde ervoor dat Brummen in 36e minuut aan de noodrem moest trekken. De hierna volgende, door Melvin Balk, genomen vrije trap zorgde ervoor dat Edwin Stegeman, na enig kunst en vliegwerk, met buitenkant links de 1-0 voor KCVO kon aantekenen.
KCVO leek het gevonden te hebben en gingen direct op zoek naar de volgende treffer. Wouter van Spanje zorgde ervoor dat Dahley Oortwijn met bal oog in oog voor de keeper kwam te staan en koelbloedig binnen kon schieten, 2-0. Dit was tevens de ruststand.
In de laatste paar minuten van de 1e helft werd Sam van Dongen in verband met een opgelopen blessure gewisseld voor Duncan Leerkes.
Na de rust kwam er een ander KCVO op het veld. Zij gaven de indruk de buit al binnen te hebben. Brummen kreeg dit snel in de gaten en zij maakten in de 48ste minuut, door het opzetten van een mooie aanval, direct al de 2-1. Het spel van KCVO veranderde niet en Brummen proefde dat er meer te behalen was. Zij voerden de druk op het doel van KCVO op en na mooi combinatievoetbal werd in de 55ste minuut onberispelijk de 2-2 binnen geschoten.
Hierna werd de wedstrijd wat feller. KCVO kreeg door, dat als zij op deze manier zouden blijven voetballen, de uitslag en wedstrijd op een zeperd zou kunnen uitlopen. Toch waren zij niet in staat het initiatief weer naar zich toe te trekken. De druk van Brummen bleef aanhouden echter zij wisten dit niet om te zetten in doelpunten. In de 76ste minuut volgde weer een gevaarlijke aanval van Brummen. Duncan Leerkes moest aan de noodrem trekken door geforceerd binnen de 16 een sliding te maken. De scheidsrechter zag er geen strafschop in en Brummen mocht daardoor een hoekschop nemen. Deze hoekschop en daaruit volgende aanval werd door de verdediging van KCVO goed weggewerkt.
KCVO bleef slordig in het spel. Zij waren wel gedreven om de bal te veroveren maar deze waren ze ook zo weer snel kwijt.
In de 79ste minuut werd Dahley Oortwijn gewisseld voor Sem Westra maar ook hij kon weinig veranderen in het spelbeeld. Ook werd Mike Diks nog naar de kant gehaald, hierdoor kon Joran Mensink (JO19) zijn debuut maken in KCVO 1. Joran pakte het goed op en liet zich niet verrassen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd probeerde KCVO de druk op te voeren. Dit zorgde nog voor een paar goede kansen voor KCVO in de 89ste en 90e minuut maar ook deze kansen werden door KCVO niet verzilverd en hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-2.
Samenvattend kan gesteld worden dat KCVO na een goede 1e helft met in de rust een 2-0 voorsprong, de wedstrijd om onbegrijpelijke redenen heeft weggegeven. Door het sterke terugkomen van Brummen in de 2de helft is de 2-2 uitslag een terechte weergave van deze sportieve wedstrijd.
Volgende week gaat KCVO op bezoek bij Activia. Ook deze wedstrijd belooft een topper te worden in de middenmoot van de 3B Klasse.

Toegevoegd op: 9 December 2019