Terug

KCVO verliest met 1-3 van Robur

De laatste wedstrijd voor de winterstop trad KCVO aan tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Omdat Mike Diks en Melvin Balk ontbraken had trainer Remon van Schoonhoven basisplaatsen ingeruimd voor Dani Bronsink en Duncan Leekers. In de eerste helft had KCVO het erg lastig met het technisch goed verzorgde spel van Robur. Robur speelde met veel positiewisselingen waar KCVO geen antwoord op had. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Robur waarbij een schot op de lat en goede redding van keeper Sander Jansen van de Sligte de eerste waarschuwingen aan de defensie van KCVO waren. In de 15de minuut was het een fout in de opbouw van KCVO dat de eerste goal van Robur inleidde. KCVO bleef in de eerste helft achter de feiten aanlopen en kon geen druk zetten op Robur. Als KCVO er sporadisch in slaagde om aan te vallen dan werd het door het eigen slordig spel of onvoldoende bezetting voor de goal niet gevaarlijk voor het doel van Robur. Door een terugspeelbal die door de keeper van KCVO in de handen werd gepakt kreeg Robur in de 40-ste minuut een indirecte vrije trap in de zestien meter die met het nodige kunst- en vliegwerk tot corner werd verwerkt. Het was Robur die op slag van rust door een uitgespeelde aanval op een volledig verdiende 0-2 voorsprong kwam.
Na de rust kwam KCVO meer en meer in haar spel. Sem Westra, Mike Hendriks en Joran Mensink (uit KCVO JO 19-1) werden rond de 60ste minuut ingewisseld. KCVO toonde in deze fase vechtlust en het was Sem Westra die van grote afstand de uitgelopen keeper van Robur met een bekeken schot verschalkte: 1-2. KCVO putte moed uit deze aansluitingstreffer en zetten met man en macht aan om de gelijkmaker te scoren. Joran Mensink gaf een prachtige voorzet die helaas niet tot doelpunt werd omgezet. KCVO ging alle risico’s nemen door één op één te gaan spelen en was daarin bijna succesvol. Een overtreding op een KCVO-speler leverde nog een vrije trap op welke helaas niet werd verzilverd. Ver in blessure tijd scoorde Robur de beslissende 1-3 en nam de overwinning mee naar Apeldoorn. KCVO hervat de competitie op 26 januari 2020 met een uitwedstrijd in en tegen Colmschate.

Toegevoegd op: 15 December 2019