Terug

IN MEMORIAM - Harrie Huntink

IN MEMORIAM - Harrie Huntink

IN MEMORIAM

29 december 1948                                                 4 maart 2023

Harrie Huntink

 

Op 4 maart 2023 ontvingen wij het droevige bericht dat op 74 jarige leeftijd ons gewaardeerde lid Harrie Huntink is overleden. Al op zeer jonge leeftijd voetbalde Harrie in het eerste van KCVO. Ruim 18 jaar en meer dan 500 wedstrijden heeft hij in eerste van KCVO gevoetbald. Hij begon als aanvaller maar werd al snel de spelbepalende middenvelder van KCVO 1. Harrie ging voorop in de strijd. Zijn motto was dat voetbal begon bij de juiste inzet. Hij was een voetbaldier in hart en nieren.

Tijdens zijn actieve voetballoopbaan promoveerde Harrie met KCVO 1 van de vierde naar de derde klasse en behaalde hij met dit elftal menig ander succes. Hij was er zelf van overtuigd dat in die periode, KCVO 1, samen met onder andere Robert Dijkman, Gert Mulder, Jan en Gerard van Bussel, het best voetballende elftal is geweest wat KCVO ooit heeft gehad. Bij de tegenstander was hij gevreesd om zijn voetbalcapaciteiten maar geliefd als tegenstander.

Dat Harrie een duidelijke visie op voetbal had stak hij zeker niet onder stoelen en banken. Tijdens zijn actieve voetbalcarrière werd hij al trainer van de lagere senioren elftallen en de jeugd bij KCVO. Het was dan ook een logische stap dat Harrie in 1984 tot 1987 hoofdtrainer werd van zijn KCVO. Het was voor hem geen probleem om de jongens te trainen waarmee hij jarenlang had gevoetbald. Hij verwachte dezelfde instelling van zijn spelers die hij zelf ook had, in de tijd dat hij voetballer was. Menig voetballer die onder hem getraind heeft, kan zich zeker de fanatieke boslopen herinneren, die hij aan het begin van het seizoen uitzette.

Op latere leeftijd nam Harrie zitting in het bestuur als technisch bestuurslid voetbalzaken. Menig trainer van KCVO zal hem herinneren als een zeer bekwaam bestuurslid die duidelijk zijn mening gaf over het voetbal. Alles in het belang voor zijn club KCVO. Harrie wilde in het bestuur het liefst over voetbal hebben. De andere zaken vond hij zeker belangrijk maar daar had hij minder interesse voor. Bij Harrie draaide alles om voetbal. Het stoorde hem best wel eens dat niet bij iedereen voetbal het allerbelangrijkste was. Een legendarische uitspraak van hem is, dat bij KCVO alles zo goed is georganiseerd, dat daardoor de spelers soms op zaterdag en zondag vergeten te voetballen. Verliezen was niet zijn sterkste kant.

Hij was nagenoeg bij elke thuis- en uitwedstrijd van KCVO 1 en vaak ook op zaterdag bij de jeugdwedstrijden aanwezig. Hij stond altijd aan de linkerzijde van het veld om de spelers aan te moedigen. Trots was hij op zijn zoons, Coen en Don, toen zij in het eerste elftal speelden van KCVO. Zijn vrouw Lidi zal ongetwijfeld, in de 50 jaren dat zij getrouwd zijn, gezegd hebben, dat ze het nu maar eens een keer niet over KCVO moesten hebben.

In 2012 werd hij benoemd tot lid van verdienste. Een titel die hij meer dan terecht verdiend heeft bij zijn club KCVO. Tot het laatst toe heeft hij zijn club gesteund.

Zijn kritische woorden en opbouwende kritiek zullen we zeker gaan missen. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe bij dit gemis.

Namens het bestuur v.v. KCVO

Toegevoegd op: 7 Maart 2023