Terug

KCVO benut kansen beter dan Diepenveen

Na twee mindere wedstrijden heeft KCVO weer een overwinning geboekt. Niet dat het de sterren van de hemel speelde maar in en tegen Diepenveen werden de weinige kansen goed benut: 0-2.

Het begin was voor Diepenveen dat opportunistisch van start ging. De KCVO-verdediging was echter op haar hoede en maakte menig aanval onschadelijk. Pas na een minuut of tien kroop KCVO uit haar schulp en loste Dani Bronsink het eerste schot op doel. Het was maar een speldenprik want de thuisclub was veel beter en maakte het de bezoekers knap lastig. Een paar keer lette de achterhoede niet goed op en moest doelman Rico Bronsink handelend optreden. Hij had bepaald geluk dat een bal tegen de paal aangeschoten werd. Na een half uur kon KCVO zich aan de druk ontworstelen en kon een schot van Sem Westra tot corner verwerkt worden. Uit die hoekschop kopte Stan Hagen tegen de paal. Zo’n zeven minuten voor rust werd de doorgebroken Edwin Stegeman buiten de zestien onderuit geschoffeld en de boosdoener kon met rood vertrekken. De vrije trap leverde niets op.

Door de man-meer situatie was Tobi Bosman verdedigend overbodig en werd na rust gewisseld voor Gijs Hulleman. Na een paar minuten werd KCVO direct al gevaarlijk. Eerst was een voorzet van Dani Bronsink nog te hard maar de volgende kwam voor de voeten van Edwin Stegeman terecht die zich niet bedacht en met een harde schuiver onderin de hoek de keeper kansloos liet (0-1). Diepenveen deed wat terug en stelde de goalie een paar maal op de proef. Melvin Balk deed aan de andere kant hetzelfde. Dat leverde hem twee corners op waarvan de eerste door Ramon Heukels op de lat gedeponeerd werd. De tweede hoekschop had meer succes en werd feilloos ingekopt door Dani Bronsink (0-2). Met nog een kwartier te spelen werd Sem Westra vervangen door Randy Berenschot die bijna bij zijn eerste actie een mooie aanval doeltreffend zou afronden. Diepenveen kwam nog met een alles of niets offensief en dat leverde een paar hachelijke momenten op. Rico Bronsink stond echter zijn mannetje. KCVO kreeg bij een aantal snelle counters de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen maar maakte onvoldoende gebruik van de geboden ruimte. Omdat ook Diepenveen de kansen niet wist te benutten bleef het bij een 0-2 overwinning. Komend weekend speelt KCVO de streek-derby tegen WWNA op zaterdagavond om 18.00 uur.

Toegevoegd op: 24 April 2022