Terug

KCVO wint derby van WWNA

Op zaterdagavond 30 april stond de derby KCVO tegen WWNA op het programma. Alle ingrediënten voor een heerlijk voetbalavondje waren aanwezig. Twee teams die beiden wilden winnen, veel publiek, zowel voor de thuisclub als voor het uitspelende WWNA én een prima voetbal weertje. WWNA begon voortvarend aan de wedstrijd en in het eerste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen dan ook voor die ploeg. In de 10de minuut was het  raak voor WWNA. De verdediging van KCVO greep niet adequaat in en het schot was onhoudbaar voor KCVO keeper Rico Bronsink, zodat er 0-1 op het scorebord stond. Vlak daarna was er weer een kans voor WWNA, een strakke voorzet kon met een uiterste krachtinspanning door rechterverdediger Duncan Leerkes tot corner worden verwerkt. Na 20 minuten kroop KCVO uit haar schulp en schoot Ramon Heukels over. Na een overtreding aan de rechter zijkant nam Melvin Balk een vrije trap. Hij draaide de bal goed voor de goal van WWNA en Stan Hagen kopte de bal met een mooie stuit  binnen waardoor het 1-1 werd. KCVO bleef het initiatief houden. Dani Bronsink zette Sem Westra vrij voor de keeper maar Sem schoot net naast. Even later was het Ramon die net naast schoot en speelde Edwin Stegeman de bal in kansrijke positie te ver vooruit waardoor het een eenvoudige prooi voor de keeper van WWNA was. Op slag van rust haalde Stan Hagen de bal nog van de doellijn zodat de ruststand van een vermakelijke eerste helft 1-1 was.

In het begin van de  tweede helft liet WWNA zien dat ze voor de volle winst naar Vaassen waren gekomen en zij scoorden dan ook na 5 minuten de 1-2. KCVO reageerde direct en zocht volop de aanval. Combinatie voetbal werd afgewisseld met de lange bal en zo werd geprobeerd om kansen te creëren. Na 10 minuten in de tweede helft werd Ramon onreglementair gestopt hetgeen een penalty voor KCVO opleverde. Het was Tobi Bosman die zich deze kans niet liet ontnemen en onberispelijk de 2-2 binnen schoot. Daarna waren er voor KCVO kansen voor Dani Bronsink en Melvin Balk maar hun schoten troffen geen doel. Na een half uur schoot Ramon Heukels de bal hard op de goal van WWNA. De keeper kon de bal tegenhouden maar niet vast houden. Dani Bronsink was er snel bij om de 3-2 voor KCVO aan te tekenen. Edwin Stegeman, Dani Bronsink en Sem Westra werden gewisseld voor Nick Rozendal, Randy Berenschot en Gijs Hulleman. Randy had een prima schot op goal dat de keeper van WWNA kon tegenhouden. Deze keeper ging bij de laatste vrije trap van de wedstrijd mee naar voren om de gelijkmaker te forceren maar de sterke verdediging van KCVO hield stand zodat het 3-2 voor KCVO bleef.

KCVO had na afloop een feest georganiseerd dat druk werd bezocht door beide teams, hun supporters en andere feestgangers. Volgende week zondag 8 mei om 14.00 uur speelt KCVO de thuiswedstrijd tegen ABS uit Bathmen.

Toegevoegd op: 1 Mei 2022