Terug

KCVO wint tumultueuze wedstrijd van ABS

“Van harte welkom op ons mooie zonovergoten sportpark”, sprak omroepster Wilma Bronsink het publiek voorafgaand aan de wedstrijd tegen ABS vriendelijk toe. En misschien was het juist de warmte die af en toe zorgde voor een beetje kortsluiting op het veld. Een dubieuze buitenspelgoal die wordt goedgekeurd, een slimme spelhervatting die lijkt te zorgen voor de gelijkmaker maar vervolgens wordt afgekeurd, trainers op het veld, een rode kaart uit het niets… Al met al was het geen hoogstaande, maar wel een vermakelijke wedstrijd die KCVO uiteindelijk met 2-1 won.

Het eerste kwartier was KCVO veelvuldig in balbezit. Toch was het ABS dat onverwachts scoorde. In de 16e minuut leek de aanvaller van ABS de bal in buitenspelpositie te ontvangen, er werd dan ook gevlagd, echter wilde de scheidsrechter daar niets van weten. Hij liet doorspelen en ABS maakte tegen de verhouding in de 0-1. KCVO leek van slag en speelde vervolgens een periode erg slordig. Gelukkig kregen de teams halverwege de eerste helft een drinkpauze en kon trainer Remon van Schoonhoven zijn mannen weer op scherp zetten.

Dat werkte want na de drinkpauze zorgde een snelle ingooi van KCVO ervoor dat Dani Bronsink de gelijkmaker kon maken. De coach van ABS was echter van mening dat zijn team nog niet klaarstond om het spel te hervatten en het doelpunt moest worden afgekeurd. Sterker nog, hij stormde het veld in en sommeerde zijn spelers het veld te verlaten. Dat vond de leidsman blijkbaar te ver gaan en nadat hij met de trainer in gesprek ging, besloot hij dat de ingooi opnieuw moest worden genomen en keurde hij het doelpunt af. Daar was KCVO natuurlijk niet van gediend en nu was het de trainer van KCVO die zijn ongenoegen uitte. Uiteindelijk werd het spel hervat met een stand van 0-1 dat ook de ruststand was. Een speler van ABS kreeg ondertussen nog een rode kaart voor commentaar op de leiding.

KCVO begon de tweede helft goed aan de wedstrijd - Nick Rozendal was ondertussen ingebracht voor Duncan Leerkes - want in de 48ste minuut kopte Edwin Stegeman zijn team plots terug in de wedstrijd, 1-1. Toch bleef KCVO moeite houden om de man meer situatie verder uit te buiten. In de 65ste werd Gijs Hulleman gewisseld voor Randy Berenschot en in de 68ste minuut was het opnieuw raak. Een afgemeten voorzet van Ramon Heukels werd binnengekopt door Melvin Balk, 2-1. Aan het einde van de wedstrijd werd Chiel Hagen nog ingebracht voor Dani Bronsink en ook Mike Diks kwam nog binnen de lijnen voor Edwin Stegeman. De laatste kans van de wedstrijd was voor Randy Berenschot. Hij kreeg de bal aangespeeld in de zestien, kapte zijn tegenstander uit, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper van ABS. Door deze overwinning handhaaft KCVO zich keurig op de derde plek.

Toegevoegd op: 8 Mei 2022