Terug

KCVO TOONT VEERKRACHT TEGEN SC BRUMMEN

In de avondwedstrijd van donderdag 12 mei j.l. zetten de Brummenaren van meet af aan volle druk op de KCVO defensie. Hierdoor was het spel van de gasten uit Vaassen af en toe behoorlijk rommelig en onrustig. De keeper en verdedigers van sc Brummen hanteerden hoofdzakelijk de lange trap naar voren waar hun uiterst snelle aanvallers zeer handig op anticipeerden. Dit resulteerde al na zo’n 10 minuten spelen, bij zo’n  snelle aanval van de gastheren, waarbij de KCVO verdediging volledig de mist in ging, in de verdiende 1-0 voor de thuisploeg.

Aanvallend was KCVO niet in staat potten te breken, doordat de buitenspelers regelmatig ver terug moesten verdedigen en spits Edwin Stegeman als het ware op een eiland stond. Toch slaagden de gasten uit Vaassen er na zo’n 20 minuten in om een goede aanval op te zetten. De voorzet van links op Sem Westra werd helaas niet verzilverd. Het leek erop dat KCVO iets meer grip op het opportunistische spel van de ploeg uit Brummen kreeg. Desondanks volgde er even later weer een snelle aanval van de Brummen spitsen door het midden, waar de KCVO defensie geen vat op had en plotseling stond het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het leek er op dat KCVO deze avond een zware nederlaag om de oren zou krijgen. Met kunst en vliegwerk werd de rust bereikt en konden de mannen uit Vaassen even op adem komen.

KCVO begon de 2e helft ongewijzigd en de ploeg uit Brummen bleef volharden in het hanteren van de lange bal op hun spitsen. Deze waren echter niet meer zo scherp als voor de pauze. Ondanks dat KCVO keeper Rico Bronsink met uiterste krachtsinspanning nog een schot uit de linker bovenhoek moest tikken, leek het er op dat KCVO steeds meer controle over het spel kreeg. Na zo’n kleine 10 minuten spelen werd Edwin Stegeman met een steekbal weggestuurd en vrij voor de keeper kon hij heel beheerst de aansluitingstreffer binnen schuiven, 2-1.

KCVO rook bloed en ging met goed combinatievoetbal op jacht naar de gelijkmaker. De Brummen defensie raakte aardig in paniek en de ballen werden regelmatig over de zij- en achterlijn gerost. Bij een van de cornerballen die hieruit volgden werd de bal in het strafschopgebied door een Brummen verdediger met de hand geraakt. De penalty die door de scheidsrechter terecht werd toegekend, werd door “specialist” Toby Bosman onberispelijk binnen geschoten, 2-2.

Doordat de rollen nu volledig waren omgedraaid raakten enige Brummen spelers nog al gefrustreerd en begonnen de scheidsrechter met het nodige commentaar te belagen, waarvoor deze laatste gele kaarten uitdeelde. En toen ook hun trainer zich nogal nadrukkelijk met de leiding ging bemoeien en daarvoor een gele kaart kreeg en een aantal jongeren in de tribune achter de Brummen dug out begonnen te schreeuwen, gaf de scheidsrechter aan zich bedreigd te voelen, waarop hij de wedstrijd stillegde en naar de kleedkamer vertrok. Na een gesprek met beide trainers besloot hij de wedstrijd na een kleine 10 minuten weer te hervatten. Direct daarna werd, na enig gerommel in de defensie van sc Brummen, de bal klaar gelegd voor de voeten van Sem Westra. Deze bedacht zich niet en schoot uiterst strak de 2-3 langs de verbouwereerde Brummen keeper. Hierop werd jeugdspeler Randy Berenschot ingebracht voor de leeggespeelde zwoeger Edwin Stegeman. Niet veel later volgde weer een corner van de ploeg uit Vaassen. De bal werd breed gelegd op de inkomende Melvin Balk en nadat deze een verdediger had uitgekapt, scoorde hij met een strak schot de verdiende 2-4.

Voor de laatste 10 minuten werden Duncan Leerkes, Gijs Hulleman en Nick Rozendal in de ploeg gebracht. Deze jonge spelers vielen zeer verdienstelijk in en hoewel Gijs Hulleman nog wel een kansje kreeg, bleef de stand onveranderd.  Op basis van het spel in de 2e helft, behaalde KCVO een dik verdiende 2-4 overwinning.

Toegevoegd op: 13 Mei 2022