Terug

KCVO komt tekort tegen AZC

Zondagmiddag ging KCVO op bezoek bij koploper AZC uit Zutphen. Dat het deze middag onder zomerse omstandigheden een lastige wedstrijd zou worden werd al snel duidelijk. AZC zette vol druk en gaf KCVO nergens op het veld maar even de tijd om een combinatie op te zetten en tot een gevaarlijke aanval te komen. Aangezien KCVO hetzelfde strijdplan had zat er veel tempo en strijdlust in de wedstrijd maar werden er ook veel kleine overtredingen gemaakt. AZC begon in de loop van de eerste helft de overhand te krijgen en de KCVO verdedigers hadden het druk om de aanvallers van AZC het scoren te beletten. Dit liep een aantal keer met een uiterste krachtsinspanning maar net goed af. Tot in de 38ste minuut de snelste aanvaller van AZC de achterlijn haalde. Hij legde de bal panklaar voor de spits die feilloos inschoot:1-0 voor AZC. KCVO kreeg pas het eerste kansje vlak voor rust, het was Edwin Stegeman die een corner wist af te dwingen.

In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer hetzelfde. KCVO probeerde met veel inzet en werklust de gelijkmaker te scoren maar moest in AZC haar meerdere bekennen. Met opportunistisch spel werd de aanval gezocht maar echt gevaarlijk werd het niet. AZC counterde naar hartenlust en bij een van die counters werd de wendbare spits van AZC geraakt. De penalty die volgde werd feilloos door diezelfde spits in de bovenhoek geschoten, 2-0 voor AZC. KCVO kon daar niet veel anders tegenoverzetten dan het  afdwingen van een paar corners. In de 70ste minuut wisselde trainer Ramon van Schoonhoven, hij bracht  Nick Rozendal, Gijs Hulleman en Randy Berenschot voor Tobi Bosman, Sam van Dongen en Edwin Stegeman. KCVO probeerde de aansluitingstreffer te forceren die door AZC met kleine overtredingen werden gestopt. Hierdoor kreeg KCVO een paar vrije trappen op de helft van de AZC. Bijna was het Stan Hagen die kon scoren maar hij lepelde de bal net over. Het ingewisselde drietal zette ook nog een kansrijke aanval op maar die werd net overgekopt door Nick Rozendal. De eindstand was 2-0 voor AZC. Deze ploeg mag samen met Robur et  Velocitas in de drie resterende wedstrijden gaan uitvechten wie kampioen gaat worden.

KCVO staat op een mooie derde plaats met één punt voorsprong op de concurrentie.

In verband met de festiviteiten deze week rondom het 75-jarig jubileum van KCVO speelt KCVO 1 aanstaande donderdagavond 19 mei om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen Colmschate ‘33.

Toegevoegd op: 15 Mei 2022