Terug

KCVO start 75 jarig jubileum festiviteiten op met buitengewone ledenvergadering

KCVO start 75 jarig jubileum festiviteiten op met buitengewone ledenvergadering

Met het uitroepen van Jan van Bussel tot Erelid en vier anderen tot Lid van Verdienste, heeft KCVO afgelopen vrijdag de festiviteiten rond het 75 jarig jubileum geopend. Dat gebeurde tijdens de buitengewone ledenvergadering, die geheel in de traditie van de club uitgroeide tot een avond om nooit meer te vergeten voor velen.

De huidige voorzitter Wim Meuleman begon zijn toespraak in een bomvol clubhuis met het verzoek een minuut stilte in acht te nemen voor de vele KCVO’ ers die de afgelopen 75 jaar zijn ontvallen. Daarna blikte hij terug in de geschiedenis van de club. Vanaf de oprichting door de heren Berenschot, Van Groningen, Mols en Kapelaan Batenburg tot het KCVO van nu. Wim gaf aan dat de contrasten tussen toen en nu erg groot zijn: ,,Voor er werd gevoetbald, moesten onze voorgangers de poepvlaaien van het veld halen. Onze jongens kunnen nu voetballen op prachtige velden. Bij slecht weer werden er snel houtsnippers op het veld gegooid om te zorgen dat de wedstrijden niet afgelast werden.”

Hij vervolgde: ,,Dergelijke zaken kunnen wij ons niet meer voorstellen met ons prachtige kunstgras en supermooie accommodatie. Als we bij uitzondering een keer koud water hebben, schreeuwen we moord en brand. De jongens van toen waren waarschijnlijk al blij waren met een teil koud water of een koude douche.”

Ook gaf Meuleman aan dat KCVO een hechte club is waar sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Bij KCVO maak je nieuwe vrienden en je deelt lief en leed met elkaar. Iedereen met welke geloofsovertuiging dan ook, is welkom. Ook benadrukte Wim dat de ‘onderneming’ KCVO, een club met 600 leden, in stand wordt gehouden door de vele vrijwilligers.  Hij benadrukte dat alles vanzelfsprekend lijkt maar dat dit zeker niet zo is. ,,Of dit nu gaat om te zorgen dat de lijnen op het veld staan, de jongens en meisjes trainen krijgen, de kantine en kleedkamers schoon zijn, het gras gemaaid wordt, bardiensten worden gedraaid, de kleding weer schoon is, de voorraden op peil zijn en ga zo maar door.”

Binnen KCVO is er nog één lid vanaf het eerste uur. Hans Bourgonje werd door Wim naar voren gehaald. Hans heeft niet alleen als voetballer, maar samen met zijn vrouw, Rikie ook op andere vlakken veel betekend voor KCVO. Vooral voor het clubhuis en tijdens de Sportfestijnen hebben zij veel gedaan. Daarvoor is hij in 1987 gehuldigd als Lid van Verdienste. Nu nog is Hans nog steeds een trouw bezoeker van de wedstrijden van KCVO 1. Hans kreeg van Wim een oorkonde van 75 jaar lidmaatschap overhandigd.

Na de openingstoespraak werd de geschiedenis van KCVO gepresenteerd door Robert Dijkman. Aan de hand van foto’s en attributen liet hij op een boeiende en ludieke wijze zien hoe de club zich heeft ontwikkeld. Zo memoreerde Robert ook aan Hans Bourgonje, want die heeft er voor gezorgd dat de tent, tijdens een optreden van Normaal, niet in elkaar is gezakt. De hoofdpaal van de tent was immers verschoven en Hans zorgde er met behulp van een balk voor dat de paal niet verder kon schuiven. Robert had de betreffende balk bewaard en Hans mocht het kunstje nog een keer doen. Ondanks zijn leeftijd sloeg Hans de lange spijkers feilloos in de balk.

Hierna stond er een quiz op het programma. Via Kahoo hadden Henry Scheffel en Herman den Besten deze mooie quiz ter gelegenheid van het jubileum voorbereid. Vragen beantwoorden op basis van snelheid viel niet mee. Paul Heutinck en Jan Casteel waren daarin het meeste bedreven en mochten zich dan ook de winnaars noemen.

Tijdens deze buitengewone ledenvergadering zijn er verder een aantal vrijwilligers gehuldigd. Als eerste haalde Wim Meuleman Gerard Pelgröm naar voren. Gerard heeft een staat van dienst als penningmeester en oprichter van Stichting de Egelbeek. Mede dankzij zijn financiële onderbouwing heeft KCVO een prachtig kunstgrasveld kunnen aanleggen. Verder is hij nog altijd de financiële specialist van de club en zorgt ervoor dat samen met de huidige penningmeester, Terence van Bussel, de boekhouding van KCVO top in orde is. Gerard werd gehuldigd als Lid van Verdienste.

Daarna werd Albert Weultjes naar voren geroepen. Albert is jarenlang leider geweest van diverse elftallen. Deze gezelligheidsman van KCVO heeft ook jarenlang een bijdrage geleverd aan sportfestijnen. Behalve bovenstaande was Albert tijdens zijn bestuursperioden verantwoordelijk voor alle zaken in en rondom het clubhuis. Ook nu nog zorgt hij er samen met Henk uit den Bogaard voor dat alle voorraden op peil zijn en draait bardiensten. Albert werd gehuldigd als Lid van Verdienste.

Ook werd Marcel Leerkes naar voren geroepen. Volgens Wim is Marcel een ,,voetbaldier in hart en nieren.” Marcel heeft jarenlang bij KCVO gespeeld tot en met KCVO 1. Marcel heeft bijna alle spelers bij KCVO wel getraind. Is gediplomeerd oefenmeester en jarenlang voorzitter geweest van de technische commissie. Marcel is de oprichter van de KCVO Sportschool en was grote animator van de Hypotheek Shop Worldcup. Nu is hij nog assistent trainer van de JO13 en heeft de taak op zich genomen om de scholing van de KCVO trainers en begeleiders naar een nog hoger peil te trekken. Marcel werd gehuldigd als Lid van Verdienste.

Het laatste te huldigen Lid van Verdienste was Laurens Betting. Laurens is gehuldigd door zijn inzet op een breed terrein. Hij is onder meer jarenlang jeugdleider geweest en heeft de coördinatie van het pupillenkamp op zich genomen. Verder is hij betrokken bij een aantal technisch voorzieningen en was mede kartrekker van de aanleg van het nieuwe terras. Hij is nog steeds wedstrijdsecretaris en vanuit het bestuur betrokken bij de PR en sponsorcommissie. Verder vormt hij met Jan van Bussel de organisatie van het schoolvoetbal.

Vervolgens werd Jan van Bussel naar voren geroepen. Jan is een echte voetballer en heeft jarenlang in KCVO 1 gespeeld en daarmee ook twee kampioenschappen behaald. Verder heeft hij vele activiteiten verricht. Hij is lid en voorzitter geweest van de toenmalige jeugdcommissie, hij heeft in het hoofdbestuur gezeten voor de portefeuille technische zaken en daarna 9 jaar als voorzitter. Op dit moment maakt hij deel uit van de organisatie van het schoolvoetbal, draait mee in de onderhoudsploeg en is regelmatig als barmedewerker actief. Zijn voordracht als Erelid van KCVO werd onder groot applaus door de aanwezige leden aangenomen.

Daarna volgde nog een gezellig samen zijn kon iedereen terugkijken op een fantastische ‘aftrap’ van de feestelijke jubileum activiteiten.

Toegevoegd op: 18 Mei 2022