Terug

KCVO heeft geen geluk tegen Colmschate

In verband met de jubileumweek, het 75 jarig bestaan van vv KCVO, is de wedstrijd KCVO – Colmschate in de planning naar voren gehaald en is gisteren, 19 mei 2022, al gespeeld

Voor beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd nog belangen op het spel. Colmschate moet zich nog veilig spelen en KCVO gaat nog voor periode 3 en om zo hoog mogelijk in de ranglijst te eindigen.

Al snel kreeg KCVO een tegenslag te verwerken. Tobi Bosman landde bij een sprong verkeerd op het veld en blesseerde daarbij zijn enkel. De verwachting is dat hij de overige wedstrijden van dit seizoen niet meer mee kan spelen. Helaas voor KCVO, de zoveelste geblesseerde in het rijtje. Tobi werd vervangen door Randy Berenschot.

Na een minuut of 10 de eerste gevaarlijke aanval van KCVO. De bal werd door Wesley Stegeman hard tegen de lat gekopt. Daarna ging het spel over en weer met een licht overwicht voor KCVO. Ook liet KCVO bij vlagen zien dat het ook overweg kan met technische hoogstandjes. In de 27e minuut gaf Melvin Balk daarvan een demonstratie op het middenveld. Ondanks het overwicht, werd KCVO pas in de 36ste minuut weer gevaarlijk voor het doel van Colmschate. Dani Bronsink raakte de paal met een mooi beheerst schot. Dit na een technisch gezien mooie aanval van KCVO. Hierna volgden nog een paar aanvallen van KCVO maar de verdediging en goede keeper van Colmschate konden tot de rust de stand op 0-0 houden. Rico Bronsink, keeper van KCVO, is in de eerste helft geen enkele keer in de problemen gekomen. Ramon Heukels liep nog tegen een gele kaart aan nadat hij na een korte solo te hard doorging op de tegenstander.

In het eerste deel van de tweede helft liet Colmschate zich meer voor het doel van KCVO zien. In de 50e minuut kreeg Colmschate een vrije trap op randje 16 meter echter, de verdediging van KCVO had geen moeite de bal weg te werken en de tegenaanval in te zetten. In de 56e minuut brak Edwin Stegeman door aan de rechterkant van het veld. Zijn daaropvolgende voorzet kon door de verdediging van Colmschate net van de doellijn worden gehaald. Daarna ontstond er druk voor het doel van KCVO. Een corner genomen door Colmschate kon nog net door Rico Bronsink worden weggewerkt en even later kon een vrije trap van Colmschate nog net door Rico worden tegen gehouden. Rond de 60ste minuut kreeg KCVO in de gaten dat de klok door liep en begon het initiatief van Colmschate over te nemen. Ondanks dat, golfde het spel over en weer, echter dit leidde niet tot grote kansen voor beide ploegen. KCVO wisselde nog een paar keer, Yanick Heukels werd ingebracht voor Randy Berenschot, Nick Rozendal voor Duncan Leerkes en Tijl zomer voor Sem Westra. De druk van KCVO nam toe en het spel begon zich steeds meer af te spelen op de helft van Colmschate. In de 85e minuut een loep zuiver afstandsschot van Wesley Stegeman. De bal werd door hem vanaf een meter of 20 als een speer afgevuurd en knalde in de linker bovenhoek op de lat. Direct daarna volgde een uitbraak van Colmschate. Het daaropvolgende schot kon door Rico nog net met de voet worden tegengehouden. Daarna nam KCVO de aanval weer over en daardoor kwam Dani Bronsink alleen voor de keeper van Colmschate te staan. Zijn positie was te moeilijk en zodoende had de keeper van Colmschate geen moeite om deze aanval ongedaan te maken.  Hierna volgde de laatste aanval van KCVO. Een mooie voorzet, gegeven door Ramon Heukels, kon net niet worden ingekopt door Dani Bronsink. Eindstand KCVO – Colmschate 0-0.

Zondag 29 mei, gaat KCVO op bezoek bij Activia om daar de één na laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Ondanks dat KCVO het niet meer in eigen hand heeft, zijn de kansen op periodekampioen en/of als 3de te eindigen nog niet verkeken. Er zal dan wel gewonnen moeten worden bij Activia.

Toegevoegd op: 20 Mei 2022