Terug

KCVO gaat na-competitie in!

Zondagmiddag stond de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Warnsveldse Boys op het programma. Bij winst kon KCVO de na-competitie bereiken maar dan moest AZC wel kampioen worden. Warnsveldse Boys had de tweede periode al gewonnen waardoor er voor hen vanmiddag niets op het spel stond. KCVO moest dus winnen en de mannen van Ramon van Schoonhoven schoten direct uit de startblokken. Rick Beekman, die weer van de partij was na een blessure,  schoot net voorlangs en Yannick Heukels bood Melvin Balk een goede kans maar dit leverde geen goal op. In de 21ste minuut kwam Duncan Leerkes door over de rechterflank en gaf een voorzet op maat aan Edwin Stegeman. Edwin kopte onberispelijk de 1-0 binnen!  KCVO wilde de marge vergroten en ging op zoek naar de tweede treffer. Rick speelde de bal op Dani Bronsink die goed controleerde en Melvin Balk in scoringspositie bracht. Hij wist wel raad met die kans en knalde binnen het halve uur de 2-0 op het scorebord. Uit een snelle aanval scoorde Dani Bronsink bijna maar de bal kon door een verdediger tot een corner worden verwerkt. KCVO was de bovenliggende partij in de eerste helft en had een mooie uitgangspositie voor de 2de helft.

In de tweede helft startte Warnsvelde Boys wat fanatieker maar de verdediging van KCVO had haar  zaken deze middag goed op orde. In de 51ste minuut moet keeper Rico Brinsink voor de eerste maal in actie komen door een voorzet eenvoudig te pakken. Sem Westra kwam voor Rick Beekman in het veld en KCVO ging op zoek naar haar derde treffer. Af en toe kwam Warnsveldse Boys er gevaarlijk uit en moesten de verdedigers van KCVO ingrijpen. Edwin Stegeman raakte geblesseerd aan zijn hoofd en moest met een tulband verder spelen. Hij wist bijna te scoren na goed doorzetten van Dani, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Edwin Stegeman werd vervangen door junior Tijl Zomer en KCVO leek een eenvoudige overwinning te gaan behalen maar vanuit een scrimmage scoorde Warnsveldse Boys de aansluitingstreffer 2-1. Het werden nog een tiental spannende minuten op sportpark De Egelbeek maar de KCVO verdedigde met man en macht de voorsprong en bij het laatste fluitsignaal konden de spelers en staf juichen om het behalen van de na-competitie! Ook Robur et Velocitas en Warnsveldse Boys gaan na-competitie spelen want AZC is kampioen geworden.

Volgende week zondag speelt KCVO  de eerste na-competitie wedstrijd tegen Vogido in Enschede.

Toegevoegd op: 6 Juni 2022