Terug

KCVO overtuigend naar volgende ronde nacompetitie

Onder toeziend oog van topscheidsrechter Bas Nijhuis werd de nacompetitiewedstrijd tussen tweedeklasser Vogido en derdeklasser KCVO afgetrapt. Nijhuis floot de finale van een internationale jeugdtoernooi voorafgaand aan deze ontmoeting en daarom werd de wedstrijd pas om 17 uur gespeeld in Enschede. Hij zag een spannende en sportieve strijd.

De wedstrijd startte zoals je dat van te voren misschien wel kon verwachten tussen een tweede- en een derdeklasser. KCVO begon vrij slordig, was wat afwachtend en durfde nog niet echt te voetballen. Vogido wilde wel vanaf het begin voetballen, maar was niet bij machte om het KCVO echt moeilijk te maken. De verdediging van KCVO stond namelijk als een huis. Al met al was het een gelijk opgaande strijd. Na het eerste halfuur gooide KCVO de schroom steeds meer van zich af en ontstonden er wat kansen. Dani Bronsink was met een bal op de paal nog het dichts bij een treffer. En waar het publiek zich al leek op te maken voor een koud biertje, glas cola of bakje patat, leek Yannick Heukels daar anders over te denken. Op slag van rust tekende hij namelijk met een zeer bekeken schuiver voor de 0-1 en bracht hij daarmee het meegereisde zwart-witte legioen in jubelstemming.

De tweede helft startte KCVO scherper. Gelijk werd de aanval gezocht en ontstonden er goede kansen. Zo mikte Melvin Balk in de 53ste minuut een mooie voorzet van Dani Bronsink net over de lat, maar was hij een paar minuten later scherper op een mooie voorzet van Yannick Heukels. Even leek hij in de lucht te hangen, voordat hij de bal onder te lat knikte, 0-2. Het spel golfde vervolgens wat op en neer, maar KCVO bleef de aanval zoeken. Melvin Balk werd in de 60ste minuut onderuit gehaald in de zestien en Edwin Stegeman mocht aanleggen voor de strafschop. Zijn schot werd in eerste instantie nog tegenhouden door de keeper en ook in tweede instantie kon Edwin niet afdrukken, maar na een korte scrimmage wist hij als een duveltje uit een doosje toch de 0-3 binnen te tikken. KCVO leek op rozen te zitten. Toch dacht Vogido terug in de wedstrijd te komen, nadat zij een makkelijk gegeven strafschop verzilverden, 1-3.

Vervolgens werd er door beide ploegen flink gewisseld. Bij KCVO kwamen in korte tijd Rick Beekman, Randy Berenschot, Tijl Zomer, Nick Rozendal en Sem Westra in het veld, voor Sam van Dongen, Yannick Heukels, Duncan Leerkes, Edwin Stegeman en Dani Bronsink. Met name de invaller Sem Westra maakte indruk met zijn loopacties en als kers op de taart tikte hij in de 90ste minuut de 1-4 binnen. Voor KCVO was de eerste nacompetitiehorde genomen en aanstaande woensdag wordt om 20.00 uur, thuis, in de ‘halve finale’ gespeeld tegen een andere club uit Enschede, derdeklasser Avanti Wilskracht. Zij wonnen deze zondag van Robur, met 1-2. Hopelijk is dat opnieuw een ontmoeting met een gezellige vereniging, met enthousiast en fanatiek publiek en maken de teams én de supporters er een mooi feest van.

Toegevoegd op: 12 Juni 2022