Terug

KCVO eervol ten onder in halve finale nacompetitie

KCVO eervol ten onder in halve finale nacompetitie

KCVO is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de nacompetitie om een plek in de 2e klasse. Avanti Wilskracht uit Enschede was woensdagavond 15 juni jl. met 1-3 te sterk op sportpark De Egelbeek.

Direct in het begin van de wedstrijd lieten de gasten uit Twente zien dat ze toch wel met speciale bedoelingen naar Vaassen waren gekomen. De ploeg zette de thuisclub meteen onder druk en kreeg daardoor een licht veldoverwicht. Aanvankelijk leverde dat nog niets op maar in de elfde minuut werd KCVO gewaarschuwd. Uit een vrije schop kopte Avanti tegen de paal en in de rebound werd dezelfde staander geraakt. De KCVO’ers gingen er wat korter op zitten en noopte de tegenstanders verder van het doel af te spelen. Avanti had zijn antwoord snel klaar want met een afstandsschot vanaf de rechterkant buiten de zestien vloog de bal onverwacht en onhoudbaar voor doelman Rico Bronsink in de kruising (0-1). KCVO probeerde wat terug te doen maar verder dan een schotje van Melvin Balk kwam het niet. Het eerste halfuur was duidelijk voor de Enschedeërs. Dat werd nog eens onderstreept door een splijtende dieptepass die de rechter spits bereikte en vervolgens in het zijnet schoot. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg KCVO meer grip op het spel mede door toedoen van een paar wissels. Rick Beekman en Sem Westra werden nog voor de pauze ingebracht.

KCVO tapte meteen na rust uit een ander vaatje en was van plan meer gebruik te maken van de vleugels. Dat lukte maar ten dele want de voorzetten waren te scherp. Avanti kon deze makkelijk onderscheppen om vervolgens hun spits in stelling te brengen. Bij één van die lange ballen raakte Wesley Stegeman zo verstrikt zodat hij pardoes de bal op een presenteerblaadje legde voor zijn directe opponent. Die wist wel raad met dit buitenkansje (0-2). KCVO was zichtbaar aangeslagen door deze tegenvaller en raakte lichtelijk gedesillusioneerd. Stan Hagen voerde na een klein uur een stevige charge uit en onder de ogen van de leidsman kreeg hij de rode kaart voor geschoteld. Met een man minder werd het er niet eenvoudiger op maar de thuisclub zocht toch brutaal de aanval. De gasten waren zich van deze opportuniteit bewust en trokken zich massaal terug en loerde op de contra-attaque. Dat had succes want halverwege de tweede helft werd een snel uitgevoerde uitval fraai en doeltreffend afgerond (0-3). KCVO bleef geloven in het onwaarschijnlijke en een minuut later genoot dat eindelijk bijval. Een strakke voorzet van Sem Westra bereikte het hoofd van Dani Bronsink die hard inkopte (1-3). Avanti was doortastend genoeg om de wedstrijd slim uit te spelen en kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Tom Tangelder werd bij de thuisclub het veld ingestuurd om als een soort pinchhitter nog wat verwarring te stichten. KCVO streed voor wat het waard was maar het lukte niet de aansluitingstreffer te forceren. Dani Bronsink probeerde het met een afstandsschot terwijl aan de andere kant broer Rico nog een knappe redding moest verrichten om een geflatteerde nederlaag te voorkomen. Avanti toonde deze avond haar Wilskracht, KCVO in ontreddering achterland. De ploeg van trainer Remon van Schoonhoven kreeg na afloop een warm applaus van het Vaassense publiek dat zijn club in haar 75-jarig bestaan in een bijzonder seizoen eervol ten onder zag gaan.

 

Opstelling KCVO: Rico Bronsink, Samuel van Dongen, Stan Hagen, Wesley Stegeman, Duncan Leerkes, Ramon Heukels, Niels Weultjes, Melvin Balk, Dani Bronsink, Yannick Heukels en Edwin Stegeman. Ingevallen: Rick Beekman, Sem Westra, Tom Tangelder.

 

Toegevoegd op: 16 Juni 2022