Terug

Monsterscores in bekerdrieluik KCVO

Monsterscores in bekerdrieluik KCVO

 

KCVO gaat makkelijk door naar de volgende ronde van de bekercompetitie. In twee van de drie groepswedstrijden vermorzelde het de tegenstanders met monsterachtige uitslagen.

Werd eerst plaatsgenoot sv Vaassen nog met 1-8 afgedroogd, tegen vijfdeklasser Batavia’90 mondde de score zelfs uit in de dubbele cijfers: 13-0. Waarschijnlijk de grootste overwinning ooit van KCVO in een officiële wedstrijd. Het pleit voor de ploeg uit Lelystad dat het ondanks de naderende afgang sportief bleef voetballen en niet verzandde in gefrustreerde acties. KCVO ging na een 7-0 ruststand onverdroten door en bracht het klasseverschil nog meer tot uiting door de score gelijkmatig op te voeren naar de memorabele 13-0 eindstand. Doelpunten waren er weggelegd voor Sem Westra (4), Dani Bronsink (3), Rick Beekman (2), Melvin Balk (2) en Tom Tangelder (1) terwijl Randy Berenschot de dertiende treffer voor zijn rekening nam.

De laatste wedstrijd betrof wederom een thuiswedstrijd en nu was WWNA de tegenstander. Beide teams hadden de eerste twee partijen gewonnen, dus de winnaar zou verder bekeren. Net als sv Vaassen was de club uit Wenum-Wiesel gedegradeerd uit de derde klasse maar bood aanzienlijk meer tegenstand. Er was een penalty wegens hands voor nodig om de score te openen. De speler van WWNA kreeg er zelfs de rode kaart voor zodat die ploeg driekwart van de wedstrijd met een man minder speelde. Na een 3-1 ruststand stond er na 90 minuten een 4-2 uitslag op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Tom Tangelder (2), Sem Westra en Melvin Balk.

Medio oktober/november wordt het bekeravontuur van KCVO voortgezet. Komende zondag wordt de reguliere competitie geopend met een thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht, aanvang 14.00 uur.

 

 

 

Toegevoegd op: 18 September 2022