Terug

Zwaarbevochten zege voor KCVO

KCVO is er maar ternauwernood in geslaagd om een zege te boeken tegen Turkse Kracht uit Deventer. Na een brilscore in de rust werd het uiteindelijk toch een 2-1 overwinning.

Voor de rust was het echt een partij waarin beide ploegen elkaar aftasten. Het merendeel van de ontmoeting speelde zich op het middenveld af en er vielen nauwelijks opvallende gebeurtenissen te noteren. Pas na een kwartier kreeg KCVO een drietal corners waaruit één ervan Dani Bronsink uit een moeilijke hoek een mogelijkheid kreeg maar deze gekeerd zag worden. Het ontbrak KCVO aan securiteit en dat gaf de tegenpartij de kans zich meer te ontplooien. Dat leverde een kans op voor de Deventer ploeg maar doelman Rico Bronsink stond zijn mannetje.

Na de hervatting viel er veel meer te beleven. Op het randje van de zestien kregen de gasten een vrije schop die perfect door de KCVO-doelman uit de bovenhoek getikt werd. En even later kwam Turkse Kracht goed door en was het weer Rico Bronsink die knap redding bracht. KCVO was echter snel in de omschakeling en dat resulteerde in een goede combinatie tussen Ramon Heukels en Randy Berenschot. Laatstgenoemde gaf een uitstekende voorzet op maat waaruit Dani Bronsink de 1-0 kon binnen tikken. Sem Westra probeerde het van afstand maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Twintig minuten na rust gaf een KCVO-verdediger een foutieve terugspeelbal en daar maakte de spits van Turkse Kracht handig gebruik van. Hij omspeelde de doelman en dat betekende de 1-1. Vier minuten later was het wederom KCVO dat scoorde. Uit een scherpe vrije trap van Melvin Balk was het Tom Tangelder die snoeihard de 2-1 inkopte. Het spel golfde op en neer en er was nog van alles mogelijk. De gasten mochten een vrije schop nemen net buiten de zestien maar die bal ging over. In de slotfase kreeg KCVO meer ruimte en in de persoon van Tom Tangelder nog drie beste kansen. De eerste kopte hij over, de tweede schoot hij naast en de derde ging er wel in maar werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Het was toen al over de blessuretijd heen maar de scheids liet doorspelen en veroorzaakte onbewust nog een relletje. Uit de laatste aanval van Turkse Kracht belandde een schot tegen de arm van één van de KCVO-verdedigers waarvoor de leidsman een penalty had kunnen geven. In plaats daarvan floot hij voor het eindsignaal en daar waren de gasten het niet mee eens. De overigens sportieve wedstrijd eindigde in een vervelend opstootje die uiteindelijk in de minne werd geschikt.

Volgende week bindt KCVO de strijd aan met het 60-jarige Groen Wit’62 in Apeldoorn. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink, Duncan Leerkes, Wesley Stegeman, Yannick Heukels, Ramon Heukels; Niels Weultjes, Melvin Balk, Rick Beekman; Dani Bronsink, Tom Tangelder, Sem Westra. Ingevallen: Randy Berenschot, Edwin Stegeman, Daniël Hulleman, Samuel van Dongen.

Toegevoegd op: 25 September 2022