Terug

KCVO WINT VAN WARNSVELDSE BOYS DANKZIJ GOEDE EERSTE HELFT

Beide teams begonnen zeer onrustig aan de wedstrijd. Echter na zo’n 6 minuten volgde er een goede voorzet van de van links opkomende Ramon Heukels, welke onberispelijk werd ingekopt door de opkomende Melvin Balk, 0-1.

Ondanks de voorsprong bleef KCVO nog enigszins onrustig in de opbouw. Na enige tijd kregen de gastheren een enorme kans, doch de bal werd hard naast geschoten. Enige minuten later volgde er weer een goede aanval over links. De steekbal op Melvin Balk werd door de laatste heel beheerst afgerond en het stond 0-2. KCVO kreeg steeds meer grip op het spel en de combinaties liepen vloeiender, terwijl de tegenstander feller werd afgejaagd. Hierdoor ontstond er plotseling ruimte op de rechterflank voor Edwin Stegeman. Zijn zuivere voorzet werd binnengegleden door de plotseling opduikende Melvin Balk en het stond 0-3. Na ruim een half uur kregen de gastheren hun eerste corner, doch deze leverde geen gevaar op voor de KCVO defensie. Op slag van rust werd een voorzet van rechts van Warnsveldse Boys door een KCVO verdediger van richting veranderd, waarop de scheidsrechter besloot dat hier sprake was van hands. Hij kende een penalty toe, welke onhoudbaar voor keeper Rico Bronsink werd binnengeschoten, waardoor de ruststand werd bereikt met en 3-1 voorsprong voor KCVO.

KCVO begon de tweede helft zonder wijzigingen, echter na een aantal minuten werd Edwin Stegeman vervangen door Daniel Hulleman. Warnsveldse Boys begon feller op de bal te jagen en de KCVO defensie had grote moeite met uitverdedigen. Na zo’n 20 minuten volgde er toch nog een snelle uitval van KCVO, doch door slordig spel volgde er geen echte scoringskans. De ploeg uit Warnsveld gaf zich nog niet gewonnen en bleef het de KCVO defensie moeilijk maken. Hierdoor kregen zij ook een paar redelijke kansen welke echter niet werden benut. Met nog zo’n 10 minuten te spelen werd Daley Oortwijn in de ploeg gebracht voor de leeg gespeelde Sem Westra. Kort daarna kreeg deze nog een behoorlijke kans, maar hij schoot net naast. Even later werd een goede voorzet van links van Daniel Hulleman uitermate beheerst door Daley Oortwijn binnengekopt. Dit betekende zij eerste doelpunt maar hopelijk niet de laatste van dit voetbalseizoen. Ver in blessuretijd kreeg de ploeg uit Warnsveld nog een vrije trap op zo’n 20 meter van het KCVO doel.  Er stond blijkbaar geen behoorlijke muur en de bal werd dan ook strak in de verre hoek geschoten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 2-4 in het voordeel van KCVO.

KCVO speelt a.s. zondag om 14.00 uur thuis tegen het gepromoveerde Beekbergen.

Toegevoegd op: 6 November 2022