Terug

KCVO verliest van Beekbergen

Op een zonovergoten Sportpark De Egelbeek ontving KCVO vanmiddag Beekbergen. Beide ploegen staan in de middenmoot en willen graag aansluiting met de bovenste teams waarbij een overwinning goed kan helpen. Nadat pupil van de week Ivano Spijker het goede voorbeeld had gegeven door te scoren mochten de mannen aan de slag. KCVO startte heel goed en zette Beekbergen continue onder druk. Door snel combinatiespel speelde KCVO door de defensie van Beekbergen wat resulteerde in een aantal doelpogingen en corners. Uit één daarvan ontstond een scrimmage voor het doel waaruit Edwin Stegenman zeer alert 1-0 scoorde. KCVO ging op zoek naar de tweede treffer maar Beekbergen hield goed stand en maakte het de verdediging van KCVO lastig door veelvuldig de lange bal te hanteren. Eén van deze lange ballen werd verkeerd ingeschat. Er was een overtreding nodig om de kans van Beekbergen onschadelijk te maken. Deze overtreding was echter in het zestienmeter gebied van KCVO waardoor Beekbergen een penalty kreeg.  Deze werd goed ingeschoten maar uitstekend gekeerd door keeper Rico Bronsink. Even later maakte de keeper van Beekbergen hands en kreeg KCVO een vrije bal op een kansrijke positie. De keeper van Beekbergen maakte zijn fout goed  door de hard ingeschoten bal tegen te houden. In de 34e minuut ontstond uit een lange bal een kans voor Beekbergen die onberispelijk werd ingeschoten 1-1. KCVO zette weer aan met een kopbal van Sem Westra die net naast ging en een lob van Melvin Balk die door een uiterste inspanning door de keeper van Beekbergen tot corner kon worden verwerkt.

In de tweede helft probeerde KCVO met man en macht de overwinning binnen te halen en wisselde de trainer Yannick Heukels, Daniel Hulleman en Randy Berenschot in voor Tobi Bosman, Tom Tangelder en Sem Westra. Ook Beekbergen zocht regelmatig de aanval en in de 18e minuut kregen zij wederom een penalty na een handsbal van een KCVO verdediger. Deze keer werd er wel gescoord:
1-2 voor Beekbergen. KCVO trok daarna volop ten aanval en vaak werd de bal met een voorzet voor de goal gebracht. De lange verdedigers en keeper van Beekbergen hielden eenvoudig stand. Toch kregen Dani Bronsink en Melvin Balk nog goede schietkansen die niet tot een doelpunt leiden. Er werd niet meer gescoord waardoor Beekbergen met de winst huiswaarts gaat.

Volgende week zondag speelt KCVO de uitwedstrijd tegen ABS in Bathmen, aanvang 14.00 uur.

Toegevoegd op: 13 November 2022