Terug

KCVO werkt twee keer achterstand weg en wint in slotfase

Het zag er lange tijd niet naar uit dat KCVO ging winnen in Bathmen tegen ABS. In de tweede helft boog het een 1-2 achterstand om in een 2-3 overwinning.

De thuisclub zette de gasten meteen onder druk en dat had al in de zesde minuut succes. Een stuiterbal van buiten de zestien was doelman Rico Bronsink te machtig (1-0). KCVO herpakte zich en het spel golfde op en neer. Na twintig minuten kreeg KCVO een vrije trap te nemen bij de zijlijn. Melvin Balk legde deze precies op het hoofd van de inlopende Niels Weultjes die de bal knap over de keeper kopte (1-1). ABS hanteerde hierna veelvuldig de lange bal op de snelle spitsen maar de vaak ver uitlopende Rico Bronsink onderkende het gevaar. KCVO kon hier weinig tegenover stellen, ABS werd zelfs gevaarlijker en schoot een paar keer net naast. Vlak voor rust kreeg het een verdiende voorsprong nadat een voorzet bij de tweede paal in één keer ingeschoten werd (2-1).

KCVO kwam met invaller Duncan Leerkes herboren uit de kleedkamer en creëerde meteen een beste kans. De kopbal van Melvin Balk was echter te zacht en kon door de Bathmense doelman uit de bovenhoek getikt worden. Door slordigheidjes leden de bezoekers onnodig balverlies en kon de thuisploeg wat uit zijn schulp kruipen. Die had echter te weinig mankracht voorin zodat het niet echt bedreigend werd. KCVO-trainer Remon van Schoonhoven stuurde halverwege de tweede helft Randy Berenschot en Tom Tangelder het veld in en dat leverde meteen resultaat op. Eerst kon het schot van laatstgenoemde nog tot corner verwerkt worden maar uit de hoekschop kopte Tom Tangelder wel raak (2-2). Even later kreeg hij nog een beste kans maar maaide te gehaast over de bal heen. Ondanks pogingen van Edwin Stegeman en Daniël Hulleman bleef het gelijk. ABS zou er bijna in de slotfase met de winst vandoor gaan maar de spits schrok van de onverwachte kans en schoot voorlangs. De winnende goal viel wel aan de andere kant want na strijdlustig doorzetten van Daniël Hulleman kwam de bal bij Melvin Balk terecht die net voor de zes minuten blessuretijd wel raad wist met de geboden ruimte (2-3). Zo kwam de overwinning terecht bij de ploeg die er het meeste aanspraak op mocht maken.

Komende zondag ontvangt KCVO koploper Colmschate’33 om 14.00 uur op De Egelbeek.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Ramon Heukels, Wesley Stegeman, Tobi Bosman,  Rick Beekman; Yannick Heukels, Melvin Balk, Niels Weultjes; Daniël Hulleman, Edwin Stegeman, Sem Westra. Ingevallen: Duncan Leerkes, Randy Berenschot, Tom Tangelder.

Toegevoegd op: 20 November 2022