Terug

Nieuw zaterdagelftal senioren bij KCVO

Nieuw zaterdagelftal senioren bij KCVO

Gelijk aan de landelijke tendens bleek er ook onder de leden van KCVO animo te bestaan om op zaterdag te voetballen. Het eerste zaterdag-seniorenelftal uit de lange voetbalgeschiedenis van KCVO is daarom een feit. En de heren maakten een flitsende start.

Prachtige tenues
Het elftal presenteerde zichzelf vorige week in prachtige tenues in de clubkleuren: shirts, jassen, tassen en pakken. Bouwmeester Buitengewoon Vers, Pol Bouwmanagement, Autoschade Steneker Vaassen, Flemming installatie- en loodgietersbedrijf en Bij Maarten in ‘t Koetshuis verbonden hun naam en hun bedrijf aan dit elftal en maakten het met hun sponsoring mogelijk om elke wedstrijd spik en span voor de dag te komen.

Mijlpaal voor de vereniging
Ook voor de vereniging is dit elftal een mijlpaal, een markering in de tijd. Namens het bestuur laat Laurens Betting weten: ‘Ook in onze regio kiezen steeds meer voetbalverenigingen zaterdag als speeldag. Dat zien we gebeuren bij vv Hattem, vv Heerde, sv Epe, maar ook verschillende verenigingen in regio Apeldoorn. Dat maakt het competitieaanbod op de zondag steeds kleiner met als gevolg dat we de reistijden zien toenemen.

Tijden veranderen
We vinden het wel jammer te zien dat aantal streek- en dorpsderby’s op zondag minder worden. Dat heeft ook gevolgen voor onze bezoekersaantallen en de kantineomzet en die zijn voor onze vereniging een belangrijke bron van inkomsten. Maar tijden veranderen en we verwachten dat deze verandering ook zal doorzetten naar de recreatie-elftallen.

Sportief voetbalplezier
Een onderzoek onder onze leden bevestigde die verwachting en dat was aanleiding om te starten met dit senioren zaterdag-elftal, die overigens op eigen initiatief al behoorlijk vorm had gekregen. De spelers hadden zelfs de sponsors al geworven. Wij zijn blij met deze initiatieven en willen de sponsoren hartelijk bedanken. Wij wensen het elftal succes en vooral veel sportief voetbalplezier.’

Toegevoegd op: 22 November 2022