Terug

KCVO verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

In de tweede knock-outronde is KCVO uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het moest met 2-3 haar meerdere erkennen in Batavia’90.

In september jl. walste KCVO nog met 13-0 over het eerste zondagelftal van Batavia’90 heen. Dinsdagavond 22 november jl. moest het haar bekeravontuur vervolgen met een wedstrijd tegen het eerste zaterdagelftal van de club uit Lelystad. De tegenstander staat met een maximaal puntenaantal aan kop in de tweede klasse in de zaterdagafdeling. Dat was ook wel aan het spel van de gasten te zien. Het kon elkaar makkelijk vinden, was fysiek sterk en legde een flinke dosis agressiviteit op de mat. Het kon echter amper kansen creëren en kwam niet veel verder dan het strafschopgebied. Pas toen de scheidsrechter in de weg liep werd het veld vrij gemaakt voor een afstandsschot dat maar net naast ging. KCVO bood goed tegenstand en Rick Beekman kreeg zelfs een ideale schietkans maar schoot rakelings over. Na een goed half uur was het dan toch Batavia’90 dat tot scoren kwam. De rechter spits maakte zich knap vrij en loste vanaf de zestien meter een onhoudbaar schot in de verre hoek (0-1). Vijf minuten voor de rust kreeg één van de gasten zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Met een man minder trok Batavia in de tweede helft fel ten aanval en dat leverde meteen een hoekschop op. Daaruit werd de bal ver van het doel geplaatst waar een speler ongehinderd langs iedereen kon inschieten (0-2). Niet veel later kwam Randy Berenschot in het veld en die bezorgde de bal na goed storend werk bij Melvin Balk. Die speelde zich kundig vrij en schoot beheerst laag bij de tweede paal binnen (1-2). De bezoekers zakten hierna wat in en lieten de thuisclub het spel maken. Onnodig balverlies leidde het derde tegendoelpunt in. Batavia wist wel raad met dit buitenkansje (1-3). KCVO gaf zich nog niet gewonnen en Rick Beekman gaf een perfecte voorzet op Tom Tangelder die de bal op zijn borst liet stuiten om vervolgens met een prachtige halve omhaal te scoren (2-3). KCVO perste er nog een slotoffensief uit maar de tijd was te kort om er nog een strafschoppenserie uit te halen. Het bekeravontuur is voor KCVO voorbij.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Daniël Hulleman, Yannick Heukels, Tobi Bosman,  Wesley Stegeman; Rick Beekman, Melvin Balk, Niels Weultjes; Sem Westra, Tom Tangelder, Edwin Stegeman. Ingevallen: Randy Berenschot, Duncan Leerkes, Tijl Zomer.

Toegevoegd op: 23 November 2022