Terug

KCVO met gelijkspel de winterstop in

De laatste wedstrijd van het jaar eindigde voor KCVO in een remise tegen Robur et Velocitas. Bij de 140-jarige vereniging uit Apeldoorn bleken net als vorige week doelpunten duur te zijn want ook nu werd er een 0-0 gelijkspel behaald.

KCVO startte met Dahley Oortwijn in de gelederen die na een blessureperiode van een jaar en een paar invalbeurten weer wedstrijdfit was. Helaas moest hij na 40 minuten het strijdtoneel alweer verlaten met een blessure. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig toe. Het is altijd belangrijk om niet met een katerig gevoel de winterstop in te gaan. Daar dachten beide ploegen hetzelfde over want de poorten bleven achterin zoveel mogelijk gesloten. Bij KCVO hield de verdediging met Wesley Stegeman, Rick Beekman en de gebroeders Heukels goed stand en gaf weinig kansen weg. Aan de andere kant kregen de KCVO-voorwaartsen ook niet veel ruimte al was de eerste mogelijkheid voor Melvin Balk die met een lob probeerde om de Robur-doelman te verschalken. Daarna werd de Vaassense goalie een paar keer op de proef gesteld maar Rico Bronsink toonde deze middag een zeer betrouwbare indruk. Daniël Hulleman kreeg op snelheid een goede scoringskans maar in plaats van te schieten kapte hij een paar spelers uit waardoor het mooie perspectief verloren ging. Robur was de eerste helft wat meer aan de bal maar kon ook niet echt dreigend worden.

Na de hervatting duurde het niet lang of Robur veerde op maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Het spel golfde over en weer en aan beide kanten waren er wat mogelijkheden. Een schot van Tom Tangelder en een actie van Sem Westra, die alleen op de keeper afging, leverden niet het gewenste resultaat op. Tussendoor was het Robur et Velocitas die met een paar ferme knallen het KCVO-doel bestookte. De schoten verontrustten Rico Bronsink niet die ook na een  schermutseling voor zijn doel de situatie meester bleef. Het venijn zat bij KCVO in de staart want eerst kon Tom Tangelder het doel net niet vinden en even later spatte een pegel van Daniël Hulleman op de vuisten van de Apeldoornse keeper uiteen. Een doelpunt zou wat teveel van het goede zijn geweest waar een gelijkspel deze zondag de beste verhouding was.

Na de winterstop begint KCVO op 24 januari met een uitwedstrijd tegen Wijhe´92 en vervolgens ontvangt het een week later koploper Markelo.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Ramon Heukels, Yannick Heukels, Wesley Stegeman, Rick Beekman; Melvin Balk, Dani Bronsink, Niels Weultjes; Daniël Hulleman, Dahley Oortwijn, Tom Tangelder. Ingevallen: Sem Westra, Tobi Bosman,  Randy Berenschot.

Toegevoegd op: 11 December 2022