Terug

KCVO en Markelo verdelen punten na wedstrijd vol strijd

Gastheer KCVO ontving zondagmiddag de nummer twee op de ranglijst, Markelo. De eerste helft kenmerkte zich vooral door de aanwezigheid van ‘ongewensten’ op het veld. De verzorgers hadden namelijk hun handen vol aan al het blessureleed. Rick Beekman knalde met zijn hoofd vol tegen het hoofd van zijn tegenstander. Rick kon gelukkig door, maar zijn tegenstander moest de strijd staken. Ook de keeper van Markelo zocht de douches op na een vervelende knieblessure. Tussen de bedrijven door werd er ook nog gevoetbald. Na een heuse flipperkastwedstrijd werd het 2-2.

Je moest wel echt supporter zijn om op zo’n frisse zondagmiddag naar het voetbalveld te gaan. Omroepster Wilma zei het al via de speakers: “heren, zorg voor spektakel, want dan krijgen de supporters het ook nog een beetje warm.” Gelukkig werd daar goed naar geluisterd, want beide teams leken vandaag drie punten te willen halen. Na wat blessureleed in het eerste kwartier, was het KCVO dat de ban brak. Daniel Hulleman stoomde op via de linkerkant en krulde de bal in de verre hoek. Met een uiterste krachtinspanning kon de keeper de bal tegenhouden, maar Melvin Balk was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Vervolgens golfde het spel wat op en neer, leek Markelo sterker te worden, maar opnieuw was het Melvin Balk die namens KCVO scoorde. Na een mooie een-twee met Dani Bronsink wist hij de bal wederom achter de keeper te krijgen, 2-0.

Markelo gaf zich echter nog zeker niet gewonnen en bleef aandringen, maar vond steeds keeper Rico Bronsink op zijn stek. Corner na corner en verschillende vrije trappen werden onschadelijk gemaakt. Een laatste uitbraak voor rust van Markelo belandde zelfs nog op de paal. Een snelle counter van KCVO aan de andere kant van het veld belandde via Tom Tangelder ook op de paal. Uiteindelijk, na 10 minuten extra speeltijd door alle blessures, konden de supporters eindelijk de warme kantine opzoeken met een ruststand van 2-0.

De tweede helft bleef het spelbeeld redelijk hetzelfde. Hardwerkende teams met regelmatig mooie aanvallen en doelrijke pogingen. Tobi Bosman kopte nog een keer in het zijnet en Dani Bronsink leek de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar zijn doelpoging werd afgekeurd wegens buitenspel. Een aanvaller van Markelo leek tien minuten later de aansluitingstreffer te maken, maar ook hij bleek buitenspel te staan. Markelo bleef hoop houden op een goed resultaat en het harde werken werd twintig minuten voor tijd beloond. Tweemaal in korte tijd wisten de aanvallers van Markelo namelijk een gaatje te vinden in de verdediging van KCVO en een kwartier voor tijd was de stand weer gelijk, 2-2.

Vervolgens bleven beide teams op zoek naar de winnende treffer. Tom Tangelder hoopte op een penalty toen hij in de zestien meter neerging en ook Dani Bronsink verwachtte een strafschop toen zijn tegenstander de bal raakte met zijn hand. Helaas zag de scheidsrechter het anders. Ondertussen werd Daley Oortwijn ingebracht en niet veel later Sem Westra, Duncan Leerkes en Randy Berenschot, maar er werd niet meer gescoord. Al had Melvin Balk in de laatste minuut dé gelegenheid om de supporters van KCVO nog eenmaal flink te laten juichen, maar zijn pegel werd uit het doel geslagen door de jonge keeper van Markelo. En heel eerlijk, met een gelijkspel konden de supporters van beide teams naderhand zeker leven.

Toegevoegd op: 29 Januari 2023