Terug

KCVO veel beter dan Turkse Kracht

De wedstrijd tegen Turkse Kracht in Deventer leverde voor KCVO de drie gewenste punten op. KCVO was veel beter dan de gastheer en kwam niet echt in de problemen. Het won verdiend met 0-3.

Deze middag stond Maurice Heutinck onder de lat en die heeft het niet echt moeilijk gehad. Hij kon zich dan ook niet met briljante reddingen onderscheiden. Slechts een keer moest hij zijn klasse in beide helften laten zien en deed dat bekwaam. Verder was het KCVO wat de klok sloeg. Vooral voor de pauze was het heer en meester. Meteen in de tweede minuut kreeg Sem Westra een geweldige kans maar de keeper vormde een te grote obstakel. Dani Bronsink zag even later zijn solo afketsen op de doelman en uit de toegekende cornerbal draaide hij de bal op de lat. Gesteund door de wind was KCVO constant in de aanval maar veel ballen waren te hard of te onnauwkeurig. Toch kreeg het mogelijkheden; een schot van Rick Beekman werd geblokt en een kopbal van Yannick Heukels ging net naast. De thuisploeg werd steeds verder in het nauw gedreven en kopte de bal tegen het eigen doelwerk aan. Vijf minuten voor rust was het dan eindelijk raak. Vanaf de linksback positie rukte Daniël Hulleman op en gaf een perfecte voorzet op Ramon Heukels die de bal binnen werkte (0-1). Turkse Kracht had nog wel een snelle tegenstoot maar die werd vakkundig door Wesley Stegeman onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen en trachtte het de KCVO-verdediging onder druk te zetten. Dat lukte maar ten dele want de gasten hielden het hoofd koel en lieten zich niet van de wijs brengen. In dit stadium speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af. KCVO zette over heel veel schijven een zeer mooie aanval op maar jammer genoeg smoorde die in schoonheid. Trainer Van Schoonhoven probeerde door het inbrengen van Dahley Oortwijn meer snelheid in het team te brengen en dat wierp zijn vruchten af. Bijna strafte deze speler een misverstand in de Deventer-defensie af maar zijn schot ging voorlangs. De bal werd echter opgepikt door een medespeler die ten val werd gebracht. De daaruit voortvloeiende vrije trap werd door Melvin Balk op doel geschoten maar gekeerd door de keeper. De attent reagerende Niels Weultjes was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken (0-2). Het verzet van de thuisploeg was hiermee gebroken en kon KCVO het resterende kwartier rustig uitspelen. Edwin Stegeman werd ingebracht en scoorde vlak daarna een goal die wegens buitenspel werd afgekeurd. In de slotminuten wist hij na een scherpe voorzet van Dahley Oortwijn toch nog een keer via de doelman het net te raken (0-3).

Komende zondag ontvangt KCVO koploper Groen Wit’62, aanvang 14.00 uur.

Opstelling KCVO: Maurice Heutinck; Daniël Hulleman, Wesley Stegeman, Ramon Heukels, Tobi Bosman; Niels Weultjes, Melvin Balk, Dani Bronsink, Rick Beekman; Yannick Heukels, Sem Westra. Ingevallen: Dahley Oortwijn, Edwin Stegeman, Duncan Leerkes.

Toegevoegd op: 5 Februari 2023