Terug

KCVO morele winnaar na gelijkspel tegen koploper

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper Groen Wit werd er bij twee bijzondere momenten stilgestaan. Allereerst droegen alle spelers en de begeleiding van KCVO een speciaal T-shirt om erelid Robert Dijkman en zijn familie een hart onder de riem te steken in deze zware periode. Daarnaast werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Nadat pupil van de week Fedde Koetsier zijn shoot-out scoorde, brak de strijd los tussen de zwart- en groenwitten.

Al snel bleek dat zowel KCVO als tegenstander Groen Wit vandaag maar één ding wilden en dat was winnen en drie punten pakken. Aan beide kanten van het veld waren er wat kansjes, maar de keepers werden in het eerste halfuur nog niet echt getest. De wedstrijd brak pas echt open toen Tobi Bosman zijn tweede gele kaart pakte en de thuisploeg het na 26 minuten al met een man minder moest doen. Toch stroopten de mannen van trainer Remon van Schoonhoven de mouwen nog eens extra op om een goed resultaat te halen. Na een zeer attractieve eerste helft gingen de mannen pauzeren met 0-0 op het scorebord. Er stond KCVO nog een flinke klus te wachten.

Maar ook de tweede helft bleek KCVO niet van plan zich neer te leggen bij de situatie. Sterker nog, het was KCVO dat hartstochtelijk op zoek ging naar het eerste doelpunt. Helaas was het toch Groen Wit dat in de 60ste minuut vanuit een corner op 0-1 kwam. Het leek het kantelpunt van de wedstrijd. Echter, KCVO rechtte de rug en bleef op zoek naar een doelpunt. Een minuut later leek Sem Westra een goede mogelijkheid te krijgen voor die gelijkmaker, maar de keeper van Groen Wit kwam ver uit de goal en leek de bal buiten de zestien met zijn handen te pareren. De scheidsrechter, die trouwens een zeer goede wedstrijd floot, oordeelde dat hij dat met zijn borst deed. Dan maar met wat vers bloed, zal de trainer van KCVO gedacht hebben. Sem Westra en Wesley Stegeman werden gewisseld voor Dahley Oortwijn en Edwin Stegeman en dat pakte meteen goed uit. Dani Bronsink stoomde op via het middenveld en zag Dahley Oortwijn goed vrijstaan en die had weinig moeite met deze kans, 1-1.

Nog een klein halfuurtje te gaan. Beide ploegen bleven zoeken naar de winnende goal en beide keepers werden flink getest. KCVO had nog wat goede mogelijkheden om een overwinning over de streep te trekken, maar ook Groen Wit kwam er af en toe gevaarlijk uit. Het bleef bij 1-1. Misschien wel een terechte uitslag, al vond het thuispubliek dat KCVO vanmiddag misschien niet helemaal kreeg wat het verdiende. Het speelde per slot van rekening ruim een uur lang met een mannetje minder. Wel verdiende KCVO vanmiddag een groot compliment voor de geleverde strijd en ‘invalkeeper’ Maurice Heutink was dé man van de wedstrijd!

Toegevoegd op: 12 Februari 2023