Terug

KCVO WINT EENVOUDIG VAN ALBATROS

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Albatros-KCVO werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van clubicoon Harrie Huntink.

KCVO begon zeer gemotiveerd aan de wedstrijd en na zo’n 2 minuten stond er al 0-1 op het scorebord. Een steekbal op de inlopende Melvin Balk welke  daardoor vrij voor de Albatros keeper kwam, waarna hij, na een mooie kapbeweging scoorde. Hoewel de gasten uit Vaassen met combinatievoetbal probeerden de rust te bewaren ontbrak het net iets te vaak aan zuiverheid. Echter ondanks dat veroorzaakte een Albatros verdediger een overtreding op zo’n 25 meter van het doel. De prachtige voorzet van Ramon Heukels  werd keurig door Tom Tangelder binnengekopt, 0-2. Na zo’n 35 minuten spelen kreeg Albatros wat kansjes, wat resulteerde in 2 cornerballen in ruim een minuut, welke echter geen echt gevaarlijke situaties opleverden. Af en toe kwamen de snelle spitsen van de thuisploeg gevaarlijk door, doch telkens voorkwam de uitstekend meevoetballende keeper Maurice Heutink dat het een tegendoelpunt opleverde. Ruststand 0-2.

KCVO startte de tweede helft ongewijzigd en de spelers bleven doorgaan met jagen op de bal, waardoor Albatros praktisch niet in de gelegenheid kwam om een goede aanval op te bouwen.

Na een uitstekende actie over links van Daniel Hulleman, legde deze de bal netjes voor de voeten van Melvin Balk, die daarna heel beheerst de 0-3 in de verre hoek schoot. De gastheren raakten enigszins gefrustreerd en zetten als gevolg hiervan af en toe de botte bijl er in, wat gelukkig voor KCVO geen blessures opleverde. Als de ploeg uit Ugchelen al eens gevaarlijk kon worden, kwam dat vooral door nonchalance aan KCVO kant. Dit resulteerde in de 75e minuut in de 1-3 na een aanval over rechts van Albatros. Even later volgde een snelle aanval over de rechterflank van KCVO, echter het strakke schot van Sem Westra werd door de keeper van de gastheren tot corner verwerkt. Intussen was Dani Bronsink in de ploeg gekomen voor Edwin Stegeman, terwijl even later Ramon Heukels werd vervangen door Gijs Hulleman. Kort voor tijd werd Dani Bronsink nog met een mooie steekbal vrij voor de keeper van de tegenpartij gezet, doch zijn schot vloog helaas rakelings.

De wedstrijd eindigde in een dik verdiende 3-1 overwinning voor KCVO.

Zondag 12 februari a.s. speelt KCVO om 14.00 uur thuis tegen Overwetering.

Toegevoegd op: 5 Maart 2023