Terug

KCVO laat zich in de laatste minuten verrassen en verliest onnodig van sc Overwetering

Op zondagmorgen was de sneeuw op het kunstgrasveld nog niet verdwenen. Alle thuiswedstrijden bij KCVO tot 12.00 uur waren al afgelast. Om de wedstrijd van KCVO 1 toch door te laten gaan werd besloten om de nog aanwezige sneeuw op een veilige manier te gaan ruimen. Met een groep vrijwilligers werd het veld sneeuw- en ijsvrij gemaakt om op 14.00 uur de wedstrijd, KCVO 1 – sc Overwetering 1, kunnen te gaan spelen. De scheidrechter keurde het veld goed en het sein, ‘It goat on’, kon worden gegeven.

De verwachtingen waren hoog gespannen. Ook sc Overwetering gaf meteen al aan niet voor niets naar Vaasen te zijn gekomen. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerden zij direct een stempel op de wedstrijd te drukken. Direct al in de eerste minuut kon een aanval van sc Overwetering ternauwernood door de verdediging van KCVO worden weggewerkt. Sc Overwetering bleef druk houden op het doel van KCVO en dat resulteerde in de 4e minuut in een sterke aanval. De rechtsbuiten van sc Overwetering was in staat, via een mooie soloactie, de keeper van KCVO tot op een meter te benaderen maar, de keeper van KCVO,  Maurice Heutinck, greep op professionele wijze  in en wist zo de 0 voor KCVO te behouden.

Pas in de 10e minuut kon KCVO het eerste schot op het doel van sc Overwetering afvuren maar dit schot werd simpel door de keeper van sc Overwetering gestopt. Dit moment was wel de kanteling in de wedstrijd. KCVO nam meer en meer het initiatief en het spel speelde zich eigenlijk alleen maar af op de helft van sc Overwetering. KCVO bleef drukken en sc Overwetering had steeds meer overtredingen nodig om het aanvallende KCVO van zich af te houden. Ondanks de druk en overwicht van KCVO gingen beide elftallen met de stand 0-0 op het scorebord naar de kleedkamer.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. KCVO bleef drukken maar kwam niet tot echte kansen. Sc Overwetering probeerde te counteren maar die aanvallen brachten KCVO niet in moeilijke situaties. Gezien het verloop werd het wel een saaie wedstrijd. KCVO wilde wel maar sc Overwetering wilde, kostte wat het kost, de wedstrijd niet verliezen. De trainer van KCVO wisselde de moe gestreden  Edwin Stegeman voor Daniel Bronsink. Hierna werd het spel van KCVO wel iets dreigender maar tot echt grote kansen kwamen beide elftallen niet. In de 76e minuut werd Gijs Hulleman ingebracht voor Sem Westra. Deze behendige jonge voetballer kon de effectiviteit van KCVO niet op een ander niveau brengen. Even later werd Tobi Bosman nog ingebracht voor de in tussen tijd geblesseerd geraakte Rick Beekman. Het beeld van de wedstrijd veranderende, ondanks de ingebrachte wissels, niet tot in de 85e minuut. In genoemde minuut werd een overtreding gemaakt op Tom Tangelder van KCVO. De scheidsrechter verzuimde te fluiten en ondanks het feit dat spelers van sc Overwetering en KCVO riepen dat de bal naar buiten de lijnen gespeeld moest worden, gingen enkele spelers van sc Overwetering toch fanatiek door.  Met als doel, om het spel te stoppen, maakte Dani Bronsink een overtreding. De daaropvolgende gegeven onterechte vrije schop werd door sc Overwetering op de linksbuiten gespeeld. Genoemde speler gaf een voorzet die toevallig op de hak belandde van een KCVO speler en daarna in het doel van KCVO, 0-1. Dit was dan ook de eindstand.

Toegevoegd op: 12 Maart 2023