Terug

KCVO wint verdiend van Diepenveen

Op deze prachtige zonnige middag ontving KCVO het op plaats vier staande Diepenveen. KCVO staat in de middenmoot en moet haar best doen om de na-competitie voor degradatie te ontlopen. Diepenveen strijdt mee om promotie en begon de wedstrijd overtuigend. In de beginfase had Diepenveen veel balbezit en probeerde de spitsen te zoeken. Veelvuldig speelde zij een lange bal achter de verdediging van KCVO maar tot kansen kwam het niet. KCVO nam gaandeweg het initiatief over en kwam met enkele gevaarlijke aanvallen. Zo was er een mooie combinatie met een schot dat eerst via de ene en daarna via de andere binnenkant van de paal uit het doel ketste. KCVO bleef het proberen en in de 24ste minuut was het Dahley Oortwijn die doorbrak en met een hard schot de keeper van Diepenveen op de proef stelde. Hij kon de bal niet vasthouden en de alerte Gijs Hulleman schoot de bal binnen. Gijs die samen met andere jeugdspeler Randy Berenschot in de basis startte, speelden beiden een uitstekende wedstrijd. In het verloop van de eerste helft probeerde Diepenveen meer de aanval te zoeken maar was het KCVO dat haar zaakjes verdedigend goed op orde had en zelfs tot de betere kansen kwam. Deze werden niet tot doelpunt omgezet waardoor de ruststand 1-0 was.

In de tweede helft nam Diepenveen het initiatief over maar tot kansen kwam het niet. Keeper Maurice Heutink had zijn verdediging goed op orde en werd amper op de proef gesteld. KCVO had de wedstrijd onder controle en kreeg mogelijkheden om via de counter  gevaarlijk te worden. Maar KCVO was te slordig om tot een uitgespeelde kans te komen. De moe gestreden Dani Bronisnk en Dahley Oortwijn werden vervangen door Sem Westra en Edwin Stegeman. Dit leverde in de laatste minuten van de wedstrijd eerst een goede kans op voor Ramon Heukels maar zijn inzet ging net naast. Even later was het Edwin Stegeman die de bal beheerst langs de keeper van Diepenveen speelde en de wedstrijd definitief in het voordeel van KCVO besliste: 2-0.

De volgende wedstijd van KCVO is thuis op zondag 14 mei tegen Robur et Velocitas, aanvang 14.00 uur.

Toegevoegd op: 30 April 2023