Terug

KCVO verslaat kampioenskandidaat Robur

De teams in de 3e klasse D zijn dit seizoen zo aan elkaar gewaagd dat het kampioenschap mogelijk pas in de laatste speelronde wordt beslist. KCVO speelt daar een belangrijke rol. Helaas niet meer als titelkandidaat, maar wel spelen de zwart-witten in de resterende wedstrijden tegen drie titelkandidaten. Vandaag was nummer 3 op de ranglijst, Robur, te gast op sportpark de Egelbeek in Vaassen. Na een zwaarbevochte 4-3 overwinning was het uithuilen voor de bezoekers uit Apeldoorn en klimt KCVO naar de vijfde plek.

Het was heerlijk weer op het sportpark en het leek af en toe of de spelers het op het veld het ook wel prima vonden. De thuisploeg heeft in de eerste helft welgeteld één mogelijkheid gecreëerd en die leverde gelijk een doelpunt op door Dahley Oortwijn, 1-0. Robur was aanvallender ingesteld en mocht door twee mooie doelpunten met een 1-2 voorsprong aan de thee.

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Robur probeerde te voetballen en KCVO speelde afwachtend en met weinig vertrouwen. Na slordig balverlies door Melvin Balk in eigen zestien werd het zelfs 1-3. De wedstrijd leek gespeeld en Robur dacht op titelkoers te blijven. Echter na twee wissels en een vlugge tegengoal van Dani Bronsink, 2-3, kreeg KCVO weer geloof in een goede afloop. Het was Dahley Oortwijn die met zijn tweede doelpunt van de middag de 3-3 maakte, nadat keeper Maurice Heutink hem met een geweldige uittrap de diepte in stuurde.

Met nog tien minuten op de klok was het even zoeken voor beide teams; genoegen nemen met een punt of risico’s nemen voor de overwinning? Uiteindelijk was het topscoorder Melvin Balk die de kampioensaspiraties van Robur aan diggelen schoot, 4-3. Robur mag in de laatste twee wedstrijden nog hopen op een wonder en KCVO mag haar borst natmaken, want volgende week mag het op bezoek bij de trotse koploper uit Markelo.

Toegevoegd op: 14 Mei 2023