Terug

KCVO snoept ook koploper Markelo punten af

KCVO ontpopt zich zo langzamerhand als reuzendoder want na titelkandidaten Diepenveen en Robur moest ook koploper Markelo in het stof bijten. Diep in blessuretijd moest KCVO echter toch nog een gelijkspel toestaan: 3-3.

Thuisclub Markelo ging fris van start in de druk bezochte ontmoeting. Het wist na onnodig balverlies al in de vijfde minuut te scoren (1-0). KCVO had meteen haar antwoord klaar want vier minuten later gaf Tom Tangelder een prachtige assist op Dani Bronsink die met een knappe kopbal de score weer gelijk wist te trekken (1-1). Het spel golfde over en weer en het werd een open wedstrijd. Aan KCVO-zijde kreeg Edwin Stegeman een paar goede mogelijkheden. Na een goede voorzet van Melvin Balk kopte Tom Tangelder tegen de lat. Daarna was het Markelo dat een paar keer dichtbij een doelpunt was waarbij eenmaal een buitenspeldoelpunt terecht werd afgekeurd. Aan de andere kant was Dahley Oortwijn aardig op dreef maar zijn inzet miste net het nodige raffinement.

Dezelfde speler werd net na rust de diepte in gestuurd maar hij week te ver naar buiten om echt gevaarlijk te kunnen worden. Markelo zette een tandje bij en domineerde de partij zonder echt dreigend te worden. Dat was mede te danken aan het geweldige verdedigingswerk van Rick Beekman. KCVO gokte meer op de uitvallen en één daarvan leverde een hoekschop op. Uit de cornerbal torende Randy Berenschot boven alles en iedereen uit en kopte fraai de 1-2 binnen. Halverwege de tweede helft kwam een lange bal van Markelo bij de zestien terecht. De uit zijn doel gekomen Maurice Heutinck werd echter door de spits met een boogballetje verrast (2-2). Tien minuten voor het eind van de reguliere speeltijd brak een Markelo-aanvaller door de Vaassense defensie en KCVO mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter deze middag de kaarten op zak hield toen de actie van haar doelman niet met een prent werd bestraft. De vrije schop leverde niets op. Even later maakte de ingevallen Tijl Zomer een rush over de linker kant en gaf een voorzet op maat aan Dahley Oortwijn die vrij makkelijk raak schoot (2-3). Markelo speelde alles of niet en kopte maar net naast. In blessuretijd kreeg het loon naar werken nadat de bal in het strafschopgebied werd gepompt. Uit een onoverzichtelijke situatie werd de 3-3 eindstand bereikt. Door dit resultaat heeft KCVO nog één puntje nodig. Als dat niet lukt kan het zelfs in een onvoorstelbare situatie komen waarin vijf clubs zich verzamelen op een plek voor de nacompetitie. Het doelsaldo zal dan beslissend zijn. Tweede Pinksterdag volgt thuis de laatste wedstrijd tegen Wijhe’92 die bij een misstap van Markelo kampioen kan worden. Het wordt hoe dan ook een thrillerachtige ontknoping.

Opstelling KCVO: Maurice Heutinck; Randy Berenschot, Yannick Heukels, Tobi Bosman, Rick Beekman; Ramon Heukels, Dani Bronsink, Melvin Balk; Tom Tangelder, Dahley Oortwijn, Edwin Stegeman. Ingevallen: Tijl Zomer, Duncan Leerkes.

Toegevoegd op: 21 Mei 2023