Terug

IN MEMORIAM - Bennie Huntink

IN MEMORIAM - Bennie Huntink

IN MEMORIAM

7 september 1942                          11 november 2023

Bennie Huntink  

Op 11 november 2023 hebben we afscheid moeten nemen van ons erelid, Bennie Huntink, op de leeftijd van 81 jaar.

Familie Huntink en KCVO

Op 7 september 1942 werd Bennie geboren in Vaassen. Hij komt uit een gezin met 6 kinderen. De naam Huntink is bijna onlosmakelijk verbonden met KCVO. Het is een ware KCVO-voetbalfamilie. Op 11-jarige leeftijd trad Bennie toe tot de gelederen van KCVO en is op 81-jarige leeftijd als KCVO’ er, na een ziekbed, overleden. Gedurende zijn lidmaatschap van 70 jaar was hij altijd nauw betrokken bij KCVO. KCVO was ‘zijn’ KCVO.

Pupillenvoetbal

In zijn vroege jaren bij KCVO was het jeugdvoetbal nog in opkomst. Zijn vader zette zich in voor de organisatie van een gestructureerde competitie voor de pupillen. Bennie volgde zijn vaders voetsporen en werd op jonge leeftijd jeugdtrainer bij KCVO, later ook leider van het C-jeugdteam. Hij nam al vroeg zitting in het jeugdbestuur om de belangen van de KCVO-pupillen te behartigen. Bennie heeft vele jaren gewijd aan het pupillenvoetbal bij KCVO en in de pupillenkring Apeldoorn - Epe.

Verdiensten

Voor zijn toewijding en inzet werd hij in 1988 gekozen tot Verenigingsman van het Jaar en in 1995 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste bij KCVO. In 2000 kreeg hij de eretitel 'Erelid van KCVO' vanwege 40 jaar inzet voor het jeugdwerk, dit zowel binnen als buiten de vereniging.

Iedereen even belangrijk

Wat Bennie bijzonder maakte, was zijn zorg voor iedere voetballer, ongeacht hun vaardigheden. Hij schonk bijzondere aandacht aan de minder getalenteerde spelers en hechtte veel waarde aan het plezier van de jeugd in de voetbalsport.

Betrouwbaar

Terwijl zijn broers belangrijke spelers waren in het eerste elftal van KCVO, was Bennie een vaste en uiterst betrouwbare kracht in het tweede elftal. Hij heeft vele jaren bij KCVO 2 gevoetbald en samen met dit elftal verschillende successen gevierd.

Trots op KCVO

Hij was trots op zijn club, KCVO was zijn club! Onlangs werd hem gevraagd of hij nog speciale wensen had voor KCVO. Zijn antwoord was duidelijk: KCVO mag nooit spelers gaan betalen en zeker niet ronselen bij andere verenigingen.

Vaste supporter

Bennie was tot het laatste moment een trouwe supporter bij talloze thuiswedstrijden van alle KCVO-jeugdteams en elftallen. Bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal zat hij rustig langs de zijlijn en genoot in stilte van het voetbal. Op zaterdagmiddag sloeg hij zelden of nooit een wedstrijd over en na afloop ging hij graag even naar de kantine om een biertje te drinken.

Bennie, hartelijk bedankt!

We zijn Bennie diep dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor het jeugdvoetbal en zijn toewijding als trouwe supporter van KCVO. We zullen hem ontzettend missen.

Namens alle KCVO-leden wensen we Giny, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht toe om dit verlies te dragen.

Leden en bestuur van KCVO

Toegevoegd op: 14 November 2023