Terug

KCVO OVERKLAST VV BEEKBERGEN

Zondag 14 januari speelde KCVO de inhaalwedstrijd uit bij vv Beekbergen. Beekbergen trok vanaf de aftrap fel van leer en probeerde met een aantal lange trappen van achteruit de defensie van KCVO in de problemen te brengen. De Vaassenaren lieten zich hierdoor niet van hun stuk brengen en probeerden met rustig positiespel de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de gasten, maar door onzorgvuldigheid ging deze verloren. Even later echter volgde een goede aanval via Melvin Balk. Zijn steekpass door het midden werd door de inlopende Yannick Heukels heel beheerst afgerond, 0-1. De thuisploeg schroomde af en toe niet om de botte bijl te hanteren, wat al snel een gele kaart opleverde. Hoewel KCVO het heft volledig in handen had en de gastheren eigenlijk niet in het stuk voorkwamen, werd het spel toch wat slordiger. Na een klein half uur mocht Beekbergen een vrije trap vanaf de rechterkant nemen, doch deze werd door een KCVO verdediger moeiteloos onderschept. Kort daarna volgde een aanval over rechts, waarbij Yannick Heukels binnen het strafschopgebied van Beekbergen onreglementair ten val werd gebracht, penalty. Zijn broer Ramon verzilverende deze buitenkans en het stond 0-2 voor de gasten. Hoewel er zich op slag van rust nog een geweldige kans voor KCVO voordeed werd deze niet benut, waardoor de teams aan de thee konden gaan met een 2-0 voorsprong voor de ploeg uit Vaasen.

KCVO begon de tweede helft zonder wijzigingen. Er waren nog geen 5 minuten gespeeld of de ploeg uit Vaasen kreeg een geweldige kans om de voorsprong uit te bouwen, doch de Beekbergen keeper slaagde erin om de inzet te blokken.

Beekbergen liet zich hierna ook niet geheel onbetuigd en kreeg vrij snel een vrije trap op zo’n 20 meter van het KCVO doel, echter ook dat leverde geen enkel gevaar op. Na zo’n 20 minuten in de tweede helft kwam Dahley Oortwijn in de ploeg voor de hardwerkende Calvin Overmars. Direct na deze wissel volgde een uitstekend aanval van de gasten door het midden en het goudhaantje Oortwijn maakte heel beheerst de verdiende 0-3. Even later mocht Beekbergen vanaf links net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. De in de korte hoek geschoten bal werd op uitstekende wijze door keeper Rico Bronsink naast getikt. Tijl Zomer werd in de ploeg gebracht voor de geblesseerde Ramon Heukels. Voor het laatste kwartier van de wedstrijd werden Melvin Balk en Sem Westra afgelost door Tom Tangelder en Giel Hagen. In de laatste minuut van de wedstrijd volgde er nog een snelle aanval via DahleyOortwijn welke laatste binnen het strafschopgebied werd gevloerd en dat betekende opnieuw een strafschop voor KCVO. De op uiterst koele wijze door Yannick Heukels genomen strafschop betekende 4-0 in het voordeel van de gasten uit Vaassen. Zonder nog af te trappen floot de scheidsrechter af voor het eind van de wedstrijd.

Toegevoegd op: 14 Januari 2024