Terug

Driepunter voor KCVO in Giesbeek

KCVO heeft voor de derde maal op rij gewonnen. Ditmaal bond het GSV’38 in eigen huis aan de zegekar. Pas in de laatste tien minuten kreeg het de club uit Giesbeek op de knieën.

KCVO dwong meteen al drie corners af die echter niets opleverden. Daarna golfde het spel heen en weer zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Die kwam er pas nadat Yannick Heukels een prachtige kromme pass lanceerde op Dahley Oortwijn. Deze speelde zijn man uit en gaf een voorzet op Melvin Balk die beheerst binnen schoot (0-1). Na een half uur moest Calvin Overmars zich al laten vervangen door Niels Weultjes. Hierna konden zowel GSV als KCVO zich niet onderscheiden zodat het een tijdje een vlakke vertoning was. Vlak voor rust kregen Oortwijn en Balk nog wel goede mogelijkheden maar die werden helaas om zeep geholpen.

Direct na rust werd Oortwijn de diepte in gestuurd maar zijn schot belandde in het zijnet. Gevaarlijk spel van één der KCVO-verdedigers leverde een penalty op voor de thuisclub die onberispelijk werd binnen geschoten (1-1). Het spel werd wat opener en er kwamen over en weer wat mogelijkheden. Vooral KCVO kreeg een paar riante kansen. Uit één daarvan schoot Sem Westra tegen de lat. Even later werd hij binnen de zestien onderuit gelopen maar de scheids zag daar geen penalty in. Het zat Westra niet mee want een inzet van hem werd nog van de lijn gehaald. Doelman Rico Bronsink hoefde niet echt vaak in actie te komen maar stond zijn mannetje wel bij een harde vrije trap van GSV. Acht minuten voor tijd gooide Rick Beekman de bal in de doelmond die in de kluts voor de voeten kwam van Melvin Balk (1-2). De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Dahley Oortwijn die drie spelers in de luren legde en daarna de doelman het nakijken gaf (1-3).

Over 2 weken speelt KCVO de inhaalwedstrijd uit bij VVO in Velp-Rozendal.

Toegevoegd op: 4 Februari 2024