Terug

KCVO loopt onnodig averij op in Rheden

In een zeer rommelige wedstrijd heeft KCVO onnodig averij opgelopen tegen de Sportcombinatie Rheden. Op het aloude sportpark IJsselzicht ondervond KCVO veel problemen met het hobbelige veld en had daardoor moeite om het spel te maken.

De gasten uit Vaassen begonnen nog wel overtuigend en hadden een duidelijk overwicht. Dat resulteerde in een schot van Dahley Oortwijn dat gekraakt werd, een mooie actie van Daniël Hulleman die gevloerd werd en na een goed opgezette aanval kwam Calvin Overmars een teenlengte te kort. Hierna speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af en hoefden beide doelmannen amper in actie te komen. Dat veranderde na ruim een half uur toen Rico Bronsink een vrije schop onschadelijk maakte. Kort voor rust brak Dani Bronsink door in het strafschopgebied, werd onderuit geschoffeld en moest zwaar geblesseerd het veld verlaten. De scheids zag er echter geen penalty in. Even later liepen twee KCVO’ers elkaar in de weg om toch nog op voorsprong te komen.

Rick Beekman en Sem Westra werden in de tweede helft ingewisseld waardoor Chiel Hagen opschoof naar het midden. Na tien minuten werd er onnodig balverlies geleden in de achterhoede van KCVO en kwam opeens de Rhedense spits vrij voor de doelman te staan. Bronsink was kansloos (1-0). Even later werd na goed doorlopen van Sem Westra de verdediging van de thuisclub in het nauw gebracht. Yannick Heukels maakte handig gebruik van de ontstane druk, onderschepte de bal en schoot beheerst in het doel (1-1). Tobi Bosman werd ingebracht voor de moegestreden Ivo Scheffel, die een prima wedstrijd speelde. Met nog een kwartier te spelen kreeg Rheden een corner die bij de tweede paal werd neergelegd en vervolgens in de doelmond werd gekopt. Daar stond een geheel vrijstaande speler die de 2-1 binnen knikte. Een voorzet van Sem Westra werd naar de ingevallen Martijn Hagen gespeeld die de bal bovenop de lat deponeerde. KCVO werd wederom een strafschop onthouden toen Ramon Heukels onderuit werd gelopen. Ook een handsbal in de zestien werd door de leidsman anders beoordeeld. Tom Tangelder en Randy Berenschot probeerden het nog wel maar het zat KCVO deze middag niet mee. Zelfs een vrije schop die door alles en iedereen werd gemist en in het doel belandde werd door de grensrechter afgevlagd voor buitenspel. De verdiende gelijkmaker mocht er niet komen. Volgende week speelt KCVO thuis tegen SML, aanvang 14.00 uur.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Ivo Scheffel, Ramon Heukels, Tom Tangelder, Chiel Hagen; Randy Berenschot, Yannick Heukels, Dani Bronsink; Dahley Oortwijn, Calvin Overmars, Daniël Hulleman. Ingevallen: Rick Beekman, Sem Westra, Tobi Bosman en Martijn Hagen.

Toegevoegd op: 3 Maart 2024