Terug

KCVO wint en stijgt naar zesde plek

Thuisclub KCVO wist dat het vandaag tegenstander SML uit Arnhem kon achterhalen op de ranglijst. Dan moest er wel gewonnen worden. De uitwedstrijd in oktober vorig jaar werd nog met 3-0 verloren, maar ondertussen is KCVO bezig met een mooie opmars. Ook SML is goed bezig, won haar laatste drie wedstrijden, kreeg nul doelpunten tegen en scoorde er maar liefst 12. Het werd uiteindelijk een verhitte strijd op sporkpark Egelbeek, maar de punten bleven in Vaassen. Het was uiteindelijk Dani Bronsink die de verlossende 2-1 binnentikte.

Na een rommelige start was KCVO grotendeels de sterkere ploeg in de eerste helft. Helaas moesten ze door een moment van onoplettendheid in de 32ste minuut een tegendoelpunt incasseren. De snelle aanvaller van SML profiteerde van zwak verdedigen en bracht de stand op 0-1. Even later had hij de kans om de voorsprong te vergroten naar 0-2 na een mooie aanval via de linkerkant, maar keeper Rico Bronsink redde knap en hield KCVO in de strijd.

De tweede helft bracht uiteindelijk meer vuurwerk. Na verschillende doelpogingen, was het uiteindelijk Dahley Oortwijn die in de 55ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Sem Westra kwam goed door vanaf de rechtervlak, legde de bal klaar op de inkomende Oortwijn die koelbloedig scoorde, 1-1. Vanaf dat moment ging het spel op en neer, met kansen voor KCVO en gevaarlijke momenten voor SML. De wedstrijd werd steeds grimmiger, want beide teams hadden veel te winnen. Helaas ging dat ten koste van Chiel Hagen die na een harde botsing met een tegenstander het veld moest verlaten, vermoedelijk met een gebroken pols.

In het laatste kwartier leek eerst SML de volledige buit te pakken, maar een knappe vrije trap werd door keeper Bronsink vakkundig uit het doel gedoken. Vervolgens leek Daniël Hulleman de winnende treffer voor KCVO te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Opnieuw kreeg de spits van SML de kans om drie punten mee te nemen naar Arnhem, maar oog in oog met de keeper mikte hij naast de paal. In blessuretijd was het toch KCVO dat drie punten mocht toevoegen aan het totaal. Dani Bronsink was alert bij de tweede paal, gleed de bal in het doel en was uiteindelijk man van de wedstrijd. Al leek even of de grensrechter opnieuw roet in het eten gooide, maar dit keer legde de scheidsrechter de protesten van SML naast zich neer en keurde hij het doelpunt goed. De eindstand was 2-1 voor KCVO dat ondertussen op een keurige zesde plaats staat.

Toegevoegd op: 10 Maart 2024