Terug

KCVO wint uiteindelijk van Colmschate ‘33

Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd met gelijk aantal punten net boven de nacompetitie plek om degradatie. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk: de winnaar krijgt een beetje lucht, de verliezer blijft in de gevarenzone.

Op Sportpark de Egelbeek bleven deze middag de winterse buien met veel regen, hagel en wind overtrekken. Het slechte weer had duidelijk invloed op het spel want veel lange passes kwamen niet aan. Het spel was rommelig en in de laatste pass om een medespeler een goede kans te bieden ontbrak de nauwkeurigheid. Toch was het KCVO dat zich het beste aanpaste aan deze moeilijke omstandigheden en probeerde met combinatievoetbal de aanval te zoeken. De eerste kansen waren voor KCVO maar werden gemist. Tot in de 33ste minuut Yannick Heukels met een steekpass Dahley Oortwijn alleen voor de keeper zetteDahley omspeelde de uitkomende keeperen kon de bal in het lege doel schieten: 1-0. Direct daarna trok Colmschate ten aanval en een voorzet belandde door de harde wind bovenop de lat. KCVO kreeg nog enkele grote kansen maar wist deze niet te benutten. Ook een hard schot van Yannick had beter lot verdiend maar belandde op de lat. De altijd hardwerkende Sem Westra was alert maar de terugkomende bal schoot hij net naast.

In de tweede helft zocht Colmschate wat meer de aanval maar bracht de verdediging van KCVO niet echt in de problemen. Het bleef bij een enkel schot voorlangs of een corner die door de goed keepende Rico Bronsink onschadelijk werd gemaakt. KCVO kreeg meer ruimte om aan te vallen en maakte daar goed gebruik van. Echter de kansen omzetten in goals was een groot probleem vanmiddag: een voorzet van Tobi Bosman op Dahley werd net naast gekopt. Even later kreeg Daniel Hulleman een grote kans om te scoren en kwam Melvin Balk in een 1:1 situatie met de keeper van Colmschate ook niet tot scoren. Colmschate wisselde drie spelers en trok volop ten aanval. Tot in de blessuretijd Calvin Overmars de bal binnenschoot en KCVO op 2-0 zette. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor KCVO dat de wedstrijd te lang spannend hield.

Het Paasweekend is KCVO vrij. De volgende wedstrijd is op zondag 7 april in Laren tegen Witkampers, aanvang 14.00 uur.

Toegevoegd op: 24 Maart 2024