Terug

KCVO BINDT OOK VDZ AAN DE ZEGEKAR

Het Arnhemse VDZ staat op een 3e plek in de competitie, terwijl KCVO de 6e plaats bezet. Het betekende dus een mooie pot voetbal te worden tussen twee voetballende ploegen. Echter al in de 2e minuut van de wedstrijd kwam Dahley Oortwijn op snelheid door over links en zijn strakke voorzet werd uiterst rustig binnengetikt door de mee opkomende Sem Westra en het stond 0-1 voor de ploeg uit Vaassen.

Nadat de Arnhemmers wat bekomen waren van de schrik kregen ze na zo’n 10 minuten 2 corners op rij te nemen, doch deze leverden voor keeper Rico Bronsink en zijn verdedigers geen gevaar op. De ploeg uit Arnhem kreeg steeds meer grip op het spel, maar KCVO bleef de aanval zoeken wat resulteerde in een aantal kleine kansjes. Na zo’n 25 minuten volgde de eerste echt gevaarlijke aanval van VDZ, doch de voorzet van rechts werd hoog over geschoten. Niet veel later volgde er weer een snelle aanval over links van KCVO, waarbij het nu Ramon Heukels was die een voorzet gaf op Sem Westra. Deze nam de bal vol op zijn slof en de wereldgoal die hij daarbij maakte betekende opnieuw een mokerslag voor de ploeg uit Arnhem.

Het spel van KCVO oogde af en toe wat slordig, maar de Arnhemmers maakten hier niet voldoende gebruik van. De druk van de gastheren op het doel van KCVO werd wel steeds groter en de verdediging van de zwart witten moest alle zeilen bijzetten om de 0-2 in ieder geval tot de rust vast te houden.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. VDZ bleef druk zetten en de KCVO verdediging met sterkhouders Tom Tangelder en Niel Weultjes centraal achterin hield goed stand. Desondanks kreeg VDZ al vrij gauw een reële kans, doch de inzet werd over gekopt door hun spits. Doordat het middenveld van KCVO af en toe werd overlopen door het snelle combinatievoetbal van de Arnhemmers en daardoor minder vat op het spel kon krijgen, kwam de achterhoede van KCVO steeds meer onder druk te staan. Trainer van Schoonhoven besloot Rick Beekman en Randy Berenschot te vervangen door Stan Hagen en Daniel Hulleman en dit gaf de ploeg toch weer wat meer lucht. Kort hierna vuurde Sem Westra een steenhard schot af op het VDZ doel, waarbij hun keeper ternauwernood met zijn vingertoppen de bal naast kon tikken. VDZ wisselde aanvallend en kreeg toen ook wat meer kansjes, maar keeper Bronsink liet zich niet verschalken. Zo’n 10 minuten voor het eind werd de moegestreden Sem Westra gewisseld voor Tijl Pauwels, die voor meer snelheid in de aanval moest zorgen. KCVO kwam af en toe wel aan aanvallen toe, maar het ontbrak de voorwaartsen aan het gevoel om de bal zuiver op een mede aanvaller te leggen. Hierdoor bleef de ploeg uit Arnhem erop vertrouwen dat ze nog wel tot scoren konden komen. En nadat de geblesseerde Daniel Hulleman werd vervangen door Toby Bosman. Ruim in blessuretijd kreeg de KCVO verdediging toch nog een tegengoal te verwerken door een toegekende penalty. Keeper Rico Bronsink werd naar de verkeerde hoek gestuurd en dat betekende toch 1-2.

Niet veel later floot de uitstekende leidende scheidsrechter af voor het eindsignaal.

Al met al een moeilijke wedstrijd tegen een uitstekend voetballende tegenstander toch met 1-2 winnen is een verdienste van de gehele ploeg.

Aanstaande donderdag 25 april speelt KCVO thuis de competitiewedstrijd thuis tegen vv Beekbergen.

Toegevoegd op: 21 April 2024